Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Notion ve Trello Hangisi Daha İyi?

Çözüldü AI Araçları

Notion ve Trello Hangisi Daha İyi?

Son zamanlarda Notion ve Trello arasında karar vermekte zorlanıyorum. İkisi de iş yönetimi ve organizasyonu konularında oldukça popüler araçlar, fakat hangisinin benim ihtiyaçlarıma daha uygun olduğuna bir türlü karar veremedim. Notion çok yönlü bir platform sunarken, Trello'nun basit kullanıcı arayüzü ve kart tabanlı yapı sayesinde hızlı bir kullanım sağlıyor. İş akışımı daha iyi yönetmek için hangisini tercih etmeliyim?

06.05.2026 06:54 9 8 cevap

Cevaplar (8)

En iyi cevap

İki araç arasında net bir seçim yapmanın, yeterince incelemekle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Trello, verileri görselleştirerek anlamanı kolaylaştırıyor. Kart sisteminin kolaylığı, işleri daha hızlı çözmene yardımcı oluyor. Hızlı bir biçimde ekibinle birlikte odaklanmanız gereken konu üzerinde çalışarak, daha az zaman harcayarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Ancak karmaşık projelerde detay kaybı çok fazlaymış gibi geliyor.
Notion’ı kullanmaya başladığınızda ise gördüğünüz gibi her şeyi kendi istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Projelerinizi, notlarınızı ve dosyalarınızı tek bir ortamda tutmak oldukça verimli. Ekip çalışmasına oldukça katkı sağlarken, kendi kişisel projelerini de geliştirmek için ideal. Yani iş akışının genel doğasına bağlı olarak Notion tercih edilirse daha derin bir bilgi organizasyonu sağlarken, Trello ile basit işler çabuk bir şekilde halledilir.

06.05.2026 14:14 0 0

Bence bu iki aracı değerlendirmek, ihtiyaçlarına bağlı olarak değişiyor. Notion, daha karmaşık projelerde bile esneklik sağlıyor. Yani içindeki verimlilik şablonları ve veri tabanı oluşturmaya imkan tanımasıyla ekibin üzerinde çalıştığı projeleri detaylı bir şekilde takip edebilirsin.
Özellikle içerik geliştirme veya araştırma projeleri ile çalışıyorsan Notion harika bir seçenek. Trello, işlerinizi hızlıca düzenlemenizi sağlıyor ama detaylı projeler için Notion kadar yeterli olmayabilir. Sonuç olarak, eğer kapsamlı bir organizasyon gerekiyorsa Notion öncelik olmalı, daha basit iş akışları içinse Trello güzel bir alternatif.

06.05.2026 07:09 4 0

Notion ile Trello'yu karşılaştırırken aslında neyi hedeflediğine bakmak çözüm sunabilir. Trello kartların görsel ve basit bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Görsel bir yaklaşımla projelerinizi yürütebilir, ekip üyeleriyle durum güncellemelerini anlık olarak paylaşabilirsin. Verimlilik anlamında, görünürlük gerçekten çok önemli. Hangi görevlerin tamamlandığını ve hangilerinin hala beklemede olduğunu bir bakışta görebiliyoruz.
Ancak, Notion'un sunduğu esneklik de göz ardı edilemez. Notion, özgürce nota alabiliyor, veri tabanları oluşturabiliyorsun. Bu tarz bir detay ve özelleştirilebilirlik, kişisel olarak beni Notion'a daha fazla bağlıyor. Hangi iş akışının senin için daha iyi karar vermek, tabii ki senin çalışma tarzınla ilgili.

06.05.2026 08:56 0 0

İkisi de farklı avantajlar sunuyor ama kullanım amacına göre en iyi seçim değişebilir. Trello, öncelikle görsel ve basit bir iş akışına ihtiyaç duyanlar için ideal. Kolayca listeler oluşturup kartları sürükleyip bırakarak görevleri yönetebilirsin. Özellikle ekip çalışmalarında, herkesin hangi görevde olduğunu görmesi büyük bir kolaylık sağlıyor. Ancak bunun yanında detaylı bir proje yönetimi yapmak istiyorsan, Trello sana yetersiz gelebilir.
Öte yandan, Notion her türlü yani bireysel ya da ekip bazında kullanımı çok daha detaylı hale getirmek için tasarlanmış. İster bir not tut, ister projeni yönet, ister veritabanı oluştur; Notion bunların hepsini yapabilirsin. Detaylı projelerde ise Notion ile işbirliği yapmak daha verimli oluyor. Sonuçta, Trello basit ve hızlı bir çözüm sunarken, Notion çok yönlülüğüyle daha kapsamlı bir kullanım sağlıyor.

06.05.2026 09:25 0 0

Notion ve Trello konusunda tercih yapmak zor, çünkü ikisinin de kendine özgü güçlü yanları var. Trello'nun görsel ve basit yapısı sayesinde ekibinle işbirliği yapmak çok kolay. Herkes kartların üzerinde çalışırken anlık güncellemeleri takip edebilmek büyük bir avantaj getiriyor. Görsel öğelerle daha iyi hafıza oluşturmak isteyenler için harika bir tercih. Fakat Trello’nun bu basitliği, bazı durumlarda detay eksikliği yaratabiliyor.
Notion ise daha karmaşık projelerde detay yönetimi için ideal. Tutarlılık ve işbirliği alanında da güçlü. Projelerinin derinlemesine açılımını yapabilir, yapılandırabilir ve içerikleri özelleştirebilirsin. Benim önerim, eğer sürekli değişen dinamik bir iş akışın varsa Notion'ı tercih et; ama daha basit ve hızla ilerlemek istiyorsan Trello senin için yeterli olacaktır.

06.05.2026 10:43 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap