Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Stable Diffusion'da karakter kıyafeti neden değişiyor?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Stable Diffusion'da karakter kıyafeti neden değişiyor?

Selamlar, bir süredir Stable Diffusion ile çizgi roman tarzı karakter görselleri üretmeye çalışıyorum. Sorunum şu: karakterin kıyafetini promptta açıkça belirtmeme rağmen bazı görsel üretimlerinde tamamen farklı bir kıyafetle çıkıyor. Mesela 'red hoodie, blue jeans' yazmama rağmen bazen siyah ceket bazen de bambaşka bir şey giydiriyor.

Acaba seed sabitlemek bu sorunu çözer mi, yoksa negatif promptlara bir şeyler eklemek mi gerekiyor? LoRA kullanmadan sadece prompt optimizasyonuyla bunu çözebilir miyim? Deneyimi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim, birkaç gündür uğraşıyorum ama bir türlü istikrarlı sonuç alamıyorum.

25.02.2026 10:02 115 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

LoRA olmadan da çözebilirsin ama biraz sabır ister. Kıyafet detayını hem başa hem de ortaya tekrar yaz, yani promptu 'red hoodie, [diğer şeyler], red hoodie wearing character' gibi kapat. Tekrar etmek garip geliyor ama model üzerindeki ağırlığı artırıyor gerçekten 🔥
Ayrıca CFG scale değerini biraz yükseltmeyi dene, 7-8 civarındaysan 10-11'e çek. Kıyafet gibi spesifik detaylar için prompt'a daha sadık kalıyor.

25.02.2026 13:37 4 0

Benim de başıma geldi bu, çok sinir bozucu 😅 Önce kıyafet açıklamasını promptun en başına al, model ağırlıkları öne yazılanları daha çok dikkate alıyor. 'Red hoodie' yerine 'wearing a red hoodie' gibi daha açıklayıcı yaz, bazen tek kelime yeterince bağlanmıyor modele.
Bir de negatif prompta 'different clothes, costume change, outfit change' gibi şeyler ekleyebilirsin, bende işe yaradı en azından.

25.02.2026 11:17 2 0

Seed sabitlesen bile her seferinde aynı kıyafeti garantileyemezsin, o daha çok kompozisyonu kilitlemek için iyi. Asıl mesele model checkpoint'in ne olduğu, bazı modeller belirli kıyafet tokenlarını zaten farklı yorumluyor.
Hangi modeli kullanıyorsun? Realistic Vision mı yoksa başka bir şey mi? Ona göre öneri değişiyor çünkü anime tabanlı modellerde bu sorun çok daha sık oluyor.

25.02.2026 12:43 0 0

Textual inversion denedin mi hiç? Kıyafeti ayrı bir embedding olarak eğitebilirsin, 10-15 görsel yeterli. LoRA kadar karmaşık değil ve sadece o spesifik kıyafet için çalıştığından sonuçlar çok daha tutarlı oluyor. Benim karakterlerim için en çok bu yöntemi kullanıyorum artık.

25.02.2026 14:36 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap