Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Midjourney'de retro futuristik araba tasarımları nasıl detaylı çıkar?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Midjourney'de retro futuristik araba tasarımları nasıl detaylı çıkar?

Selam millet, Midjourney V6 ile retro futuristik arabalar çizdirmeye çalışıyorum ama hep tekerlekler veya farlar bulanık çıkıyor, detaylar kayboluyor. Prompt'lara '1950s chrome diner style, aerodynamic fins, glowing neon accents, highly detailed engine' gibi şeyler yazıyorum, --v 6 ve --q 2 ekliyorum ama sonuçlar istediğim o eski bilimkurgu filmi havasını vermiyor. Belki remix mi yapmalıyım yoksa style reference mı kullanmalıyım, emin değilim.

Daha önce deneyenler var mı, nasıl prompt'larla o parlak krom yüzeyleri ve aerodinamik hatları net yakalıyorsunuz? Örnek bir prompt veya upscale ipucu verirseniz süper olur, saatlerdir uğraşıyorum ya. Teşekkürler önceden.

03.04.2026 04:44 111 10 cevap

Cevaplar (10)

En iyi cevap

Hey, retro arabalarla uğraşırken Midjourney'nin --stylize değerini 400-750 arası tut, düşük olursa soyut kalıyor yüksek olursa detay patlıyor. Prompt örneği: 'vaporwave retro car parked in cyber city, chrome body with pink neon underglow, fins and spoilers, highly detailed textures, cinematic lighting from Syd Mead'. --ar 2:1 dene manzara için.
Ayrıca Discord botunda /blend komutunu kullan, iki farklı retro araba image'ı birleştir, süper hibrit çıkıyor. Ben modifiye proje için yaptım, Instagram'a koydum 200 like aldı. Blur sorunu için sonradan Photoshop'ta sharpen filtre at, tamamlanır.
Eğer pro üye değilsen relax mode bekle, hızlı üretimde kalite düşüyor.

03.04.2026 09:39 3 0

Bende de aynı sorun oldu başta, Midjourney retro arabaları sever ama detay için spesifik olman lazım. Prompt şöyle dene: '1950s retro futuristic hot rod, chrome hubcaps shining under neon lights, tailfins with red stripes, leather interior visible, octane render, sharp focus'. --tile ekle eğer pattern istiyorsan, yoksa --no modern cars, blurry edges yaz negative'e.
Upscale'den sonra Vary Region ile farları veya tekerlekleri ayrı düzenle, inanılmaz değişiyor. Geçen hafta bir logo tasarımı için yaptım, müşteriye gönderdim kabul aldı direkt. Sabırlı ol, 3-4 denemede oturuyor.

03.04.2026 07:13 0 0

Midjourney V6'da retro futuristik için bence en iyi yol reference image kullanmak. Pinterest'ten eski Cadillac finli arabaların fotoğraflarını yükle, URL'sini prompt başına koy 'in the style of this image, futuristic twist with plasma engines'. Detay için '8k resolution, intricate mechanical details, volumetric lighting' ekle hep.
Negative prompt'ta 'distorted proportions, ugly, low quality' şart, yoksa Midjourney abartıyor. Ben bir kitap kapağı için denedim, 5 varyasyondan birini upscale ettim, matbaa kalitesinde çıktı. Senin prompt'unu da paylaş bakayım, beraber düzeltelim.

03.04.2026 08:15 0 0

Retro futuristik arabaları Midjourney'de detaylandırmak için prompt'u katman katman kur. İlk katman 'era and style: 1940s-1960s american dream car concept', ikinci 'features: exaggerated tailfins, bubble canopy, jet turbine exhausts', üçüncü 'render: hyperrealistic, raytraced chrome reflections, god rays through mist'. Hepsinin sonuna --v 6 --q 2 --s 750 koy.
Negative'de 'pixelated, cartoonish, asymmetrical wheels, dark shadows' yaz, farkı gör. Ben bir video oyunu asset'i için kullandım, Unity'ye import ettim sorunsuz. Eğer hala bulanık çıkarsa image weight parametresiyle (--iw 1.5) referans ekle. Denediğinde paylaş sonuçları, merak ettim şimdi.

03.04.2026 10:06 3 0

Bence Midjourney'de bu tarz için custom botlara bak, normal bot yerine Niji V6 anime twist'i için iyi ama retro için standart V6 yeterli. Prompt: 'sleek retro rocket car on highway at dusk, polished aluminum body, glowing dashboard, artstation trending, detailed rivets and bolts'. --chaos 10 ile başla, fazla olursa dağılıyor.
Sonra pan veya zoom out yap, arabayı çevreyle bütünleştir. Geçen bir tattoo tasarımı için çizdirdim, dövme ustası birebir yaptı. Senin sorun muhtemelen lighting, 'dramatic sunset lighting with lens flare' ekle dene.

03.04.2026 11:42 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap