Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Runway ML pro planı video tasarımları için değer mi?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Runway ML pro planı video tasarımları için değer mi?

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda Runway ML ile oynamaya başladım, özellikle Gen-2 ve Gen-3 modelleri inanılmaz video efektleri çıkarıyor. Logo animasyonları ve kısa promo videoları için kullanıyorum ama ücretsiz plandaki limitler çabuk doluyor, saniyede kredi harcıyor resmen. Pro plana geçsem aylık 15 dolar değer mi, yoksa başka ücretsiz alternatif mi var?

Tasarım işlerimde banner'lar ve sosyal medya videoları için ideal olurdu ama bütçem sınırlı, sizlerdeki deneyim ne? Kaç video üretiyorsunuz pro ile, kalite farkı ne kadar büyük? Bir de kredi yenileme nasıl işliyor, sürekli mi ödemek lazım? Teşekkürler şimdiden.

23.04.2026 07:05 12 8 cevap

Cevaplar (8)

En iyi cevap

Runway ML ile pro planı bayağı araştırdım, video tasarımları için en iyilerden biri. Ücretsizde limit 125 kredi, pro 625'e çıkıyor ve unlimited relax modu var, yani gece bırakıp sabah alıyorsun videoyu. Ben banner animasyonları için kullandım, motion brush özelliğiyle tam kontrol sağlıyor, efektler profesyonel seviyede.
Değer mi sorusuna evet, aylık 15 dolarla iş akışın hızlanır. Alternatif olarak Kling AI'yi dene, Çin malı ama ücretsiz limitleri geniş, kalite yakın. Runway'de sorun export gecikmesi olabiliyor yoğunlukta, pro'da öncelikli kuyruk var. Bence tasarımcıysan yatırım yap, müşteriye sunumda fark eder.
Ekstra ipucu, prompt'lara negative ekle bulanıklık için, mesela 'blurry, low res' diye.

23.04.2026 10:19 1 0

Runway ML pro planını ben de bir aydır kullanıyorum, video tasarımları için bayağı faydalı oldu. Ücretsizde 125 kredi falan veriyordu, hemen bitiyordu ama pro'da aylık 625 kredi başlıyor, sınırsız relax modu da var ki yavaş işlese de bedava gibi. Logo animasyonlarımda text-to-video ile harikalar yarattı, mesela markamın logosunu neon efektlerle canlandırdım, müşteriler bayıldı.
Bütçen sınırlıysa önce standart planı dene derim, 15 dolar aylık ama değerini çıkarıyor. Kalite olarak Gen-3 alpha süper net, bulanıklık yok. Alternatif olarak Pika Labs'ı dene, ücretsiz limitleri daha iyi ama Runway kadar stabil değil bence. Ben pro'ya geçtim pişman değilim, işlerim hızlandı.

23.04.2026 08:12 3 0

Ya Runway ML pro'ya geçeli 2 hafta oldu, video tasarımlarım için tam aradığım şeymiş. Ücretsiz planda export kalitesi düşük kalıyordu, watermark da cabası, pro'da hepsi gidiyor ve 4K'ya kadar destekliyor. Aylık 15 dolar için 625 kredi + sınırsız düşük öncelikli üretim, benim gibi freelancer'lar için ideal. Bir promo videosu yaptım 10 saniyelik, text prompt'la mükemmel çıktı.
Kredi yenileme otomatik değil, manuel ekleyebiliyorsun ekstra paketler var 5-100 dolar arası. Değer mi dersen evet, çünkü Luma Dream Machine veya Kaiber gibi rakiplere göre daha tutarlı. Bütçen varsa geç, yoksa önce trial yap ama Runway'nin web arayüzü en kullanıcı dostu.

23.04.2026 09:10 0 0

Pro planı Runway ML'de video için cuk oturuyor, ben sosyal medya klipleri yapıyorum ve ücretsiz yetmedi. 15 dolara 625 kredi + sınırsız düşük kaliteli üretim, pratik için birebir. Gen-3 ile yaptığım logo introsu viral oldu Instagram'da, efektler sinematik.
Kredi sistemi mantıklı, kullanmadıkça birikiyor bir ay sonraya. Değer mi evet, çünkü alternatiflerde ya watermark var ya kalite düşük. Pika 1.0 pro'su daha pahalı 30 dolar, Runway daha ucuz. Bütçen varsa geç derim, yoksa haftalık plan dene önce.

23.04.2026 11:33 3 0

Runway ML pro planını denedim bir ay, video tasarımları için harika ama dikkat et kredi çabuk eriyor yüksek çözünürlükte. Ücretsiz 125 krediyle 2-3 video ancak, pro'da 625 + relax moduyla doya doya kullanıyorsun. Benim projelerimde product showcase videoları için kullandım, lip sync özelliği efsane, konuşan animasyonlar gerçekçi.
15 dolar değer mi, bence evet eğer düzenli kullanıyorsan. Yenileme manuel, Stripe'la kolay. Alternatif Luma AI ücretsiz daha iyi limit ama Runway arayüzü daha pro. Tasarımda farkı görürsün, watermark'sız export altın değerinde.

23.04.2026 12:03 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap