Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Asana'da AI workflow'lar kurarken timeout hatası neden çıkıyor?

Çözüldü İş & Kariyer

Asana'da AI workflow'lar kurarken timeout hatası neden çıkıyor?

Merhaba arkadaşlar, son bir aydır Asana Premium planını kullanıyorum ekip projelerimizi yönetmek için. Özellikle AI destekli workflow otomasyonlarını kurmaya çalışıyorum, mesela görev atamalarını otomatikleştirmek veya raporları özetletmek için. Ama her seferinde 'timeout' hatası alıyorum, işlem 30 saniye sonra kesiliyor ve hiçbir şey ilerlemiyor.

Bu sorun sadece bende mi var yoksa genel bir şey mi? İnternet bağlantım hızlı, tarayıcıyı değiştirdim Chrome'dan Firefox'a geçtim ama aynı. Ekip üyelerim de aynı hatayı alıyor, iş akışımız aksıyor resmen. Bir fikriniz var mı, nasıl çözeriz bu işi? Teşekkürler şimdiden.

28.04.2026 03:44 44 10 cevap

Cevaplar (10)

En iyi cevap

Geçen hafta aynı sorunu yaşadım, ekipte 10 kişi var ve AI raporlama için kuruyorduk. Timeout genelde network gecikmesinden, VPN kullanıyorsan kapatmayı dene. Benim çözümüm workspace'i 'lite mode'a almak oldu, AI'yi sadece kritik görevlerde kullan.
Ayrıca Asana'nın status sayfasını kontrol et, bazen global outage oluyor fark etmiyorsun. Support'a ekran görüntüsüyle yaz, onlar log'ları inceliyor ve genelde upgrade öneriyorlar. Biz enterprise plana geçtik, o zamandan beri sorunsuz. Kariyerimde proje yönetimi için vazgeçilmez oldu Asana, pes etme.

28.04.2026 07:31 2 0

Asana AI'sinde timeout almamak için önce görevleri batch'lere ayırdım, 10'arlı gruplar halinde workflow kurdum. Ben danışmanlık firmasında kullanıyorum, müşteri projeleri için vazgeçilmez. Sorun browser extension'larından da gelebiliyor, AdBlock veya benzerlerini devre dışı bırak.
İkinci olarak, Asana API key'ini yenile, eski olunca timeout artıyor. Üçüncü yol ise ClickUp'a migration, ücretsiz deneme yapıp test ettik ve AI'si daha hızlı. Ama Asana'ya sadık kalacaksan sabah erken saatlerde dene, sunucular rahat oluyor.
Son olarak, ekip eğitim videosu izlettim herkese, yanlış kullanım da tetikliyor. Artık sorunsuz akıyor işler.

28.04.2026 08:24 1 0

Benim deneyimimde Asana timeout'u premium limit aşımından, aylık AI çağrı kotası doluyor. Dashboard'dan kullanım istatistiklerini kontrol et, %90'ı geçince yavaşlıyor. Biz pazarlama ekibinde içerik takvimi için kullanıyoruz, kotayı aşmamak için manuel onay ekledik workflow'a.
Tarayıcıyı Edge'e çevir, Chromium tabanlı daha stabil. Eğer hala olursa Zapier üzerinden proxy workflow kur, Asana'nın AI'sini dolaylı çağırıyor ve timeout'u bypass ediyor. İş verimliliğimiz %30 arttı bu sayede. Support yerine community forumunu da oku, benzer vakalar dolu.

28.04.2026 09:43 2 0

Startup'ımızda Asana AI workflow timeout'u için IT ekibimiz devreye girdi, firewall kurallarını gevşettik. Senin durumunda muhtemelen proxy sorunu, şirket ağıysa IT'ye söyle. Ben bireysel girişimciyim, evden çalışırken hotspot'la denedim ve düzeldi.
Workflow'u basitleştir, fazla conditional rule koyma. Bizim çözümümüz template import etmek oldu, Asana marketplace'ten hazır AI şablonları indir. Hızlı ve hatasız. Kariyer gelişimi için bu araçları iyi bilmek lazım, yoksa rakipler öne geçer.

28.04.2026 10:48 1 0

Ya bu Asana timeout'ları sinir bozucu gerçekten, ben startup'ımda satış pipeline'ını otomatikleştirmek için uğraşıyordum. Sorun genellikle entegrasyonlardan geliyor, eğer Google Workspace veya Slack bağlıysa çakışma oluyor. Önce tüm entegrasyonları kapatıp sadece AI workflow'u test et.
Sonra premium dashboard'dan 'usage logs'u incele, hangi adımda takıldığını gösteriyor. Bana göre en iyisi custom script yazmak, JavaScript ile basit bir trigger ekledim ve sorun bitti. Eğer kod bilmiyorsan Asana topluluğunda hazır template'ler var, indirip uyarla. İşimizi kurtardı bu yöntem.

28.04.2026 11:37 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap