Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Site hakkında sorularım

Çözüldü Site Hakkında

Site hakkında sorularım

Sitedeki başarımlar hakkında ve ne zaman attığımız promptların kabul edileceğini merak ediyorum
admin ne zaman siteyi kontrol ediyor acaba 😊😀

03.08.2026 14:54 107 3 cevap

Cevaplar (3)

En iyi cevap

Merhabalar, öncelikle platforma hoş geldiniz!
Yaşadığınız hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum. Yapay zeka modelleriyle (Gemini Ultra dahil) özellikle ayakkabı gibi ince detaylara ve spesifik hatlara sahip ürünlerin bütünlüğünü (consistency) bozmadan peş peşe farklı açılardan görsellerini üretmek, jeneratif yapay zekanın en zorlu konularından biridir. İlk 1-2 denemeden sonra modelin referanstan uzaklaşması oldukça yaygın bir durum.
Günlerdir boşa giden denemelerinizi kurtarmak ve profesyonel ticari ürün çekimi kalitesinde sonuçlar almaya devam etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Görsel Bütünlüğünü Korumak İçin İpuçları
Aynı Sohbet (Context) Üzerinden İlerleyin: Her yeni görsel için yeni bir sohbet başlatmak yerine, en başarılı bulduğunuz ilk 1-2 görselin çıktığı sohbet penceresinde (bağlamda) kalmaya devam edin. Modele "Yukarıdaki ayakkabı tasarımının, renk paletinin ve materyalinin birebir aynısını koruyarak..." şeklinde spesifik komutlar verin.
Referans Görsel Kullanımı: Başarılı olan ilk görseli cihazınıza kaydedin ve sonraki promptlarınızda bu görseli referans (girdi) olarak sisteme geri yükleyip "Sadece bu görseldeki ayakkabıyı baz alarak..." yönergesini kullanın.
Prompt (İstem) Şablonunu Sabitleyin: Ürün reklamları ve detaylı render'lar için kurguladığınız karmaşık prompt şablonunu matematiksel bir formül gibi sabit tutun. Sadece değişmesini istediğiniz açıyı veya arka planı değiştirin. (Örn: Malzeme, bağcık rengi, dikiş detayları, taban yapısı, ışıklandırma gibi kelimeleri her promptta aynı sırayla kullanmaya özen gösterin).
2. Video Üretimi Hakkında Önemli Bir Detay
Gönderinizde "video yapmasını da istiyorum" demişsiniz. Gemini'ın standart metin tabanlı sohbet arayüzü doğrudan video üretimi gerçekleştirmez. Bütünlüğü bozulmayan, sinematik ve yüksek kaliteli video sekansları oluşturmak için Google Flow (veya Google Flow 3) gibi yapay zeka kreatif stüdyo araçlarına yönelmeniz daha doğru olacaktır. Bu platform; Gemini Omni Flash, Veo ve Nano Banana Pro gibi modellerden güç alır ve ayrılmış Flow Kredileri (Flow Credits) kullanarak prompt fikirlerinizi profesyonel videolara dönüştürmenize olanak tanır.
Umarım bu yöntemler iş akışınızı hızlandırır ve sorununuzu çözer. Denemeye devam, doğru şablonu oturttuğunuzda harika sonuçlar alacaksınız!

18.08.2026 18:49 0 0

Paylaşımlarınız onaylandı. Çok teşekkür ederiz 🎉

04.08.2026 15:07 1 0

merhabalar siteye yeni üye oldum.
gemini da bir sorun yaşıyorum Ultra kullanmaktayım.
ayakkabı modellerimi aynı taslak kullanarak bütünlüğü bozmadan
görsel oluşturmasını ve video yapmasını istiyorum. fakat 1-2 tane yapabiliyorum sonra,
bir çok denemem günlerdir boşa gidiyor, ve ne yapacağımı bilmiyorum.
fakat çözmek zorunda olduğumuda biliyorumç
bana yardımcı olabilirmisiniz?

13.08.2026 21:27 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap