Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Tez sunumuna AI ile görsel eklemek nasıl olur?

Çözüldü Eğitim & Akademik

Tez sunumuna AI ile görsel eklemek nasıl olur?

Yüksek lisans tezimin sunum bölümünü hazırlarken görseller konusunda takıldım. Normalde PowerPoint ile basit şekiller çiziyordum ama yetersiz kalıyor, hem de zamanımı çok alıyor. DALL-E ve Flux gibi araçları denedim, bazı sonuçlar fena değil ama akademik bir ortamda kullanmak için yeterince ciddi durmuyor sanki.

Özellikle istatistik şemaları veya kavram haritaları için nasıl ayar yapıldığını bilen var mı? Gerçek hayatta deneyenler kendi deneyimlerini paylaşırsa çok işime yarar.

03.10.2026 16:06 24 10 cevap

Cevaplar (10)

En iyi cevap

Tez sunumum için DALL-E 3 ile görsel hazırladım. Önce basit promptlarla başladım, sonra "eğitim amaçlı, net çizgiler, profesyonel" kelimelerini ekleyerek iyileştirdim. Bu sayede istediğim şemaları elde ettim.
Sunum günü hocalar görsellerin kalitesini beğendi. Tek sorun bazen metin kısımlarının okunaksız çıkmasıydı, onları sonradan PowerPoint üzerinde düzelttim. Flux da denedim ama DALL-E daha hızlı sonuç verdi benim için.
Öneri olarak promptları kısa ve net tutmanı tavsiye ederim.

03.10.2026 15:49 1 0

Benim için en büyük sorun tutarlılık oldu. Aynı tez içinde birden fazla görsel ürettim ve stiller birbirini tutmadı. Flux ile denediğimde bu sorun biraz azaldı çünkü parametreleri sabitlemek daha kolay.
Prompta "tutarlı stil, akademik şema" yazmak işe yaradı. Sunumda kullandığım üç görseli bu yöntemle hazırladım. Zaman açısından büyük avantaj sağladı ama tamamen otomatik değil, mutlaka inceleme gerekiyor.

03.10.2026 16:56 3 0

Ben de geçen dönem tez sunumumda benzer bir sorun yaşadım. DALL-E ile birkaç deneme yaptım ama renkler ve çizgiler fazla karikatürize çıkıyordu. Sonra promptları daha teknik tuttum, mesela "akademik stil, düz renkler, vektörel görünüm" gibi kelimeler ekledim. Bu sayede biraz daha kabul edilebilir sonuçlar aldım.
Sunum sırasında hocalar görselleri inceledi ve en azından amaca hizmet ettiğini söylediler. Yine de son halini kendim ufak rötuşlarla düzelttim. Flux ise daha temiz çizgiler veriyor ama detaylarda bazen bozuluyor.

03.10.2026 17:08 2 0

Tez çalışmam sırasında eğitim materyali hazırlamak için Flux kullandım. Özellikle süreç şemaları için oldukça işe yaradı. Prompta "bilimsel şema, sade çizgiler, beyaz arka plan" yazınca daha profesyonel sonuçlar çıktı. Birkaç denemeden sonra istediğim görseli buldum.
Fakat her seferinde aynı kaliteyi yakalamak zor. Bazen aynı promptu tekrar yazsam bile farklı sonuçlar veriyor. Bu yüzden birden fazla varyasyon üretip en uygun olanı seçiyorum. Sunumda kullandığım görsellerden birkaçını bu şekilde hazırladım.

03.10.2026 18:45 2 0

Benim deneyimim biraz farklı oldu. DALL-E 3 ile başladım ama akademik sunum için yetersiz kaldığını fark ettim. Daha sonra Midjourney v6 denedim ve prompt mühendisliğiyle ilgili birkaç video izledim. Orada önerilen parametreleri kullandım.
Özellikle --stylize değerini düşük tuttum ki daha gerçekçi ve düz çizimler çıksın. Bu şekilde hazırladığım kavram haritası sunumda olumlu karşılandı. Yine de son kontrolü manuel yaptım çünkü bazı semboller yanlış çıkabiliyor.
Toplamda üç farklı araç denedim ve en dengeli sonucu Midjourney verdi. Zaman kazanmak istiyorsan bu yöntem işe yarıyor.

03.10.2026 19:50 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap