Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

ChatGPT ile günlük hedef takibi için prompt şablonu?

Çözüldü Kişisel Gelişim

ChatGPT ile günlük hedef takibi için prompt şablonu?

Bir süredir sabah rutinime ChatGPT'yi dahil etmeye çalışıyorum ama doğru şablonu bir türlü bulamadım. Şu an her gün ayrı ayrı 'bugün şunları yapmam lazım' diye yazıyorum ama günlerin sonunda hangi alışkanlıkları kaç gün yaptığımı takip edemiyorum, her konuşma sıfırlanıyor zaten.

Aklımda şöyle bir şey var: sabah oturumu için standart bir prompt yapısı hazırlayayım, günlük hedeflerimi girdikten sonra ChatGPT bana hem öncelik sırası çıkarsın hem de akşam kontrol için kısa bir özet oluştursun. Böyle bir şablon kullanan var mı? Özellikle verimlilik odaklı, fazla karmaşık olmayan bir yapı arıyorum. Haftalık özet gibi bir şey de eklense iyi olur diye düşünüyorum ama nereden başlayacağımı bilemedim.

21.03.2026 02:26 118 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Tam olarak aynı soruyu ben de geçen ay yaşadım. Benim çözümüm şu oldu: ChatGPT'ye bir 'koç' rolü verdim ve bağlam olarak şunu yazdım: 'Sen benim verimlilik koçumsun, her sabah hedeflerimi söyleyeceğim ve sen bana sıralı bir aksiyon planı + akşam için kontrol listesi oluşturacaksın.'
Bu bağlamı bir not uygulamasına kaydettim, her sabah konuşma başına yapıştırıyorum. Haftalık özet için de cuma günü 'bu hafta şunları başardım, şunları yapamadım' diye yazıyorum, ChatGPT güzel bir analiz çıkarıyor. Bellek olmasa da bu döngü çalışıyor. 💡

21.03.2026 09:57 1 0

Şunu fark ettim, ne kadar basit tutarsan o kadar uzun süre devam edebiliyorsun. Karmaşık şablon kurarsan iki gün sonra 'uğraşamam' diyip bırakıyorsun.

21.03.2026 11:25 1 0

ChatGPT'nin bellek özelliği açıksa bunu biraz daha kolaylaştırabilirsin aslında. Ama bellek kapalıysa veya güvenmiyorsan, her hafta başında yeni bir konuşma aç ve o haftanın 'ana konuşması' olarak kullan. Günlük hedefleri hep aynı konuşmaya ekle, böylece geçmiş günler kaybolmuyor.
Prompt şablonu için şunu öneririm: önce kısa bir 'bağlam' bloğu yaz, kaç haftadır ne üzerine çalıştığını anlat. Sonra günlük girdi gelsin. Bu şekilde ChatGPT her seferinde sıfırdan başlamak zorunda kalmıyor ve öneriler çok daha isabetli oluyor. 🔥

21.03.2026 13:57 1 0

Ben de benzer bir şey denedim bir süre. Şu basit yapı işe yarıyor benim için:
'Bugünün tarihi: [tarih]. Hedeflerim: [liste]. Her hedef için tahmini süre ve öncelik puanı ver, akşam 3 cümlelik özet için de bir çerçeve oluştur.' Bunu her sabah kopyalayıp sadece listeyi değiştiriyorum. Haftalık takip için ayrı bir 'hafta özeti' konuşması açtım, oraya her gün akşam notunu yapıştırıyorum. 😊

21.03.2026 18:21 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap