Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Grok mu ChatGPT mi, haber analizi için hangisi daha kullanışlı?

Çözüldü AI Araçları

Grok mu ChatGPT mi, haber analizi için hangisi daha kullanışlı?

Bir süredir güncel haber ve gelişmeleri takip etmek için AI kullanmaya çalışıyorum. Grok'un X platformuyla entegre olduğunu ve gerçek zamanlı tweet/haber akışına erişebildiğini söylüyorlar. ChatGPT ise bilgi kesim tarihi olan bir model, ancak web araması eklendi biliyorum.

Hangisini tercih etmeliyim gerçekten? Grok sadece X içeriğiyle mi sınırlı kalıyor yoksa daha genel haberler için de kullanılabiliyor mu? ChatGPT'nin web araması ne kadar güvenilir, sürekli yanlış kaynak gösterdiğini duydum. İkisini de kısaca deneyen var mı aranızda, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok işime yarar.

27.02.2026 14:22 104 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Grok'u aktif kullanıyorum ve şunu söyleyeyim: X entegrasyonu sayesinde kırılma anındaki haberleri yakalamak için gerçekten eşsiz. Bir gelişme olduğunda dakika dakika ne yazıldığını özetleyebiliyor.
Ancak analiz derinliği konusunda ChatGPT hâlâ önde. Özellikle uzun bir haber metnini verip 'ne anlama geliyor, arka planı ne' diye sorduğunda ChatGPT çok daha bağlamlı cevaplar üretiyor. Benim önerim: anlık takip için Grok, derinlemesine analiz için ChatGPT. İkisini birbirinin rakibi değil tamamlayıcısı olarak kullan. 💡

27.02.2026 18:47 3 0

Grok'u bir süre denedim, X platformundaki güncel konular için gerçekten iyi. Özellikle trend olan bir şeyi anında analiz edebiliyor, bu açıdan ChatGPT'ye göre çok daha hızlı.
Ama kaynak çeşitliliği açısından bakınca ChatGPT web araması daha dengeli geliyor bana. Grok bazen X'teki dezenformasyonu da aynen aktarabiliyor, bunu göz önünde bulundur.

27.02.2026 15:09 3 0

ChatGPT web araması bence hâlâ çok ham, bazen tıkladığında 404 veren linkleri kaynak gösteriyor 😂 Grok en azından X'ten canlı veri çektiği için o anki durumu daha iyi yansıtıyor. Ama tabii X dışı haberlerde Grok da zorlanıyor, her iki araç da mükemmel değil. Ben ikisini birden kullanıyorum, Grok anlık durum için ChatGPT daha derin bağlam için.

27.02.2026 16:08 4 0

Aslında bu karşılaştırmayı çok geniş değerlendirmemek lazım. Grok gerçek zamanlı X akışına erişiyor ama bu hem avantaj hem dezavantaj, çünkü X'teki her şey doğru değil.
Haber analizi diyorsan eğer ana akım medyayı takip etmek için Perplexity çok daha iyi bir seçenek, ikisinden de. Hem kaynak gösteriyor hem güncel hem de cross-check yapıyor. ChatGPT ve Grok'u bu iş için kullanmak biraz zorlatıyor işi. 🔥

27.02.2026 17:47 0 0

Grok ücretsiz sürümde ciddi sınırlamalar var, onu da belirteyim. Elon Musk'ın tutumuna göre aracın davranışı zaman zaman değişiyor, bu biraz güven sorunu yaratıyor açıkçası 🤔 ChatGPT en azından bu konuda daha öngörülü bir davranış sergiliyor. Haber analizi hassas bir iş, kaynağa güven önemli.

27.02.2026 19:07 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap