Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Gemini Advanced'de sohbet geçmişi kayboluyor mu sizde de?

Çözüldü AI Araçları

Gemini Advanced'de sohbet geçmişi kayboluyor mu sizde de?

Merhaba arkadaşlar, Gemini Advanced kullanıyorum son bir haftadır ama sohbetlerimi kaydediyor gibi görünüp birden siliniyor. Dün gece uzun bir proje sohbeti yaptım, sabah açtım yok olmuş. Tarayıcı cache'ini temizledim, hesap ayarlarından senkronizasyonu açtım ama aynı sorun devam ediyor. Android app'te de web'de de oluyor bu, acaba Google tarafında mı bir bug var yoksa benim ayarlarımda mı hata yapıyorum?

Başka araçlarda böyle sorun yaşamadım, ChatGPT'de her şey stabil duruyor. Sizlerde de Gemini'de sohbet geçmişi uçup gidiyor mu, yoksa bir çözümünüz var mı? Paylaşın lütfen, işlerimi etkiliyor bu durum ya.

22.03.2026 10:18 170 9 cevap

Cevaplar (9)

En iyi cevap

Evet ya, Gemini Advanced kullanıcıları arasında yaygın şikayet bu. Benimki de haftada bir kayboluyor, özellikle gece yarısı civarı. Google'ın backend'inde veri tutma sorunu var gibi, çünkü beta aşamasında hala. Geçen ay forumlarda okudum, toplu şikayet olunca düzeltiyorlar.
Şimdilik çözüm olarak sohbeti PDF'e export et, Gemini'nin kendi özelliği var. Veya Chrome'un senkronizasyonunu kapat Gemini için ayrı profile koy. Bende işe yaradı bu, bir aydır sorun yok. Eğer Pro kullanıyorsan destek bilet aç, öncelik veriyorlar.

22.03.2026 13:08 4 0

Aynen bende de oluyor bu Gemini Advanced'de, özellikle uzun sohbetlerde. Geçen hafta bir araştırma zinciri kurdum, iki gün sonra yarısını kaybetmişim. Bence Google'ın sunucu tarafında sync sorunu var, çünkü birden fazla cihazdan girince karışıyor. Benim çözümüm yeni sohbet açıp eskileri kopyala yapıştır yapmak oldu ama pratik değil tabii.
Bir de incognito modda dene, bazen cookie'ler bozuyor. Veya Gemini web sitesini tamamen cache'siz aç, Ctrl+Shift+R ile. Hala olmazsa destek'e yaz, onlar bazen resetliyor hesabı. Ben öyle yaptım bir keresinde, düzeldi ama kalıcı değil.

22.03.2026 11:43 4 0

Gemini'de bu sohbet kaybolma işi bende de sık sık başıma geliyor, hele mobil app'te. Dün bir kodlama sohbeti uçtu gitti, sinir oldum harbiden. Sebep muhtemelen internet bağlantısının kesik olması, senkronize edemiyor o zaman. Ben her sohbet sonunda metni Notion'a kopyalıyorum artık, riske girmemek için.
Ayarlarda 'Sohbet geçmişi'ni kapatıp açmayı dene, bazen resetliyor. Veya tarayıcı eklentilerini devre dışı bırak, adblock falan engelliyor olabilir. Google hesabının iki faktörlü olup olmadığına da bak, bazen auth sorunu yapıyor bu tip hataları.

22.03.2026 12:26 0 0

Gemini'de sohbet geçmişi silinmesi bende de var, ama sadece belirli sohbetlerde. Uzun olanlarda oluyor genelde, limit aşınca mı ne. Android'de app'i silip yeniden yükledim, düzeldi bir süre. Web versiyonunda developer tools'tan local storage'ı temizlemek de faydalı.
Başka bir şey, VPN kullanıyorsan kapat, bölgeye göre sync gecikiyor. Ben Türkiye IP'si ile stabil ama yurtdışı VPN'de uçuyor sohbetler. Google Drive entegrasyonu da aç, bazen oraya yedekliyor otomatik. Deneyin bakalım, belki işinize yarar.

22.03.2026 14:43 3 0

Bu Gemini Advanced geçmişi kaybolma meselesi sinir bozucu gerçekten, bende de oldu geçenlerde bir iş planı sohbeti. Araştırdım biraz, Google'ın AI tarafında veri retention politikası var ama bug gibi duruyor. Çözüm olarak her seferinde sohbet linkini bookmark'la, öyle kalıyor.
Tarayıcıyı değiştir, Firefox'ta bende hiç sorun çıkmadı Chrome'da hep oluyor. Veya Gemini Labs'a katıl, orada daha stabil beta veriyorlar. Destek'e yazmak da iyi fikir, feedback verince düzeltiyorlar genelde. Sabırlı ol, yakında fix'lerler.

22.03.2026 15:23 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap