Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Copilot Chat Visual Studio'da sürekli timeout hatası veriyor

Çözüldü AI Araçları

Copilot Chat Visual Studio'da sürekli timeout hatası veriyor

Birkaç haftadır GitHub Copilot'un Visual Studio 2022 içindeki chat özelliğini kullanıyorum ama son 3-4 gündür her sorgu gönderdiğimde 'Request timed out' hatası alıyorum. Bazen 2-3 deneme sonrası çalışıyor, bazen hiç çalışmıyor. Extension güncel, VS de güncel, internet bağlantısında sorun yok. Proxy falan da kullanmıyorum.

Bu arada VS Code tarafında aynı hesapla sorunsuz çalışıyor, sadece Visual Studio 2022'de bu problem var. Acaba bu bilinen bir bug mı, yoksa benim tarafımda bir ayar sorunu mu? Extension'ı kaldırıp yeniden kurdum, farklı bir şey olmadı. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

27.02.2026 06:02 307 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Kesin çözüm bu olmayabilir ama bende işe yarayan şeyi yazayım: Visual Studio'nun credential cache'ini temizle, sonra GitHub hesabından çıkış yap ve tekrar giriş yap. Aynı hesapla iki farklı ortamda oturum açıkken token çakışması yaşanabiliyor bazen.
Shell'den 'git credential reject' komutuyla da önbelleği temizleyebilirsin. Ben bu yöntemi uyguladıktan sonra timeout problemi tamamen geçti, bende en az bir haftadır sorun yok. 👌

27.02.2026 10:24 1 0

Bende de geçen ay benzer bir şey olmuştu. Visual Studio tarafında Copilot'un network timeout süresi VS Code'a kıyasla çok daha kısa ayarlı galiba, bilinen bir şey bu. Tools > Options > GitHub > Copilot altında timeout ile ilgili bir ayar vardı, bir bak oraya.
Bulamazsan extension log dosyalarını kontrol et, tam hata mesajı orada daha net görünüyor.

27.02.2026 07:54 3 0

Aynı sorunu yaşadım geçenlerde, bende firewall kaynaklıydı. Şirket bilgisayarında mısın? Kurumsal ağlardaki bazı güvenlik yazılımları VS'nin Copilot bağlantısını garip bir şekilde kesiyor ama VS Code'u etkilemiyor çünkü farklı process üzerinden gidiyor sanırım. Bir de şunu dene: Visual Studio'yu yönetici olarak çalıştır bakalım değişiyor mu. 🔥

27.02.2026 08:14 1 0

GitHub'ın status sayfasını kontrol ettin mi? Zaman zaman Copilot servisinde kısmi kesintiler oluyor ve her araç farklı etkileniyor. VS Code daha hızlı retry yaptığı için fark etmeyebiliyorsun ama Visual Studio daha uzun beklediği için timeout'a düşüyor olabilir.
Bir de şunu söyleyeyim: extension version kaçta? 1.156 civarında bir sürümde benzer bir bug raporlanmıştı, GitHub community forumunda da konuşuldu. Güncelle ya da tam o sürümdeysen bir önceki sürüme dön bakalım. 🤔

27.02.2026 09:11 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap