Çözüldü
Eğitim & Akademik
Turnitin ücretsiz sürümü ödev kontrolü için yeterli mi?
Üniversitede hoca her ödevi Turnitin'den geçiriyor ama biz öğrenciler olarak kendi ödevimizi göndermeden önce kontrol edemiyoruz. Turnitin'in bireysel kullanım için ücretli bir planı var mı, yoksa sadece kurumsal mı satıyor? Fiyatları da makul değil sanırım ama emin değilim.
Bir arkadaşım iThenticate dedi ama o daha pahalı galiba, zaten araştırmacılara yönelik. Ücretsiz alternatif olarak Grammarly'nin plagiarism checker'ını denedim ama Turnitin kadar kapsamlı değil diye duydum. Ödev tesliminden önce benzerlik oranını görmek istiyorum çünkü geçen dönem hiç beklemediğim bir bölümden uyarı aldım. Bunu yaşayan başka öğrenci var mı, ne yapıyorsunuz?
Bir arkadaşım iThenticate dedi ama o daha pahalı galiba, zaten araştırmacılara yönelik. Ücretsiz alternatif olarak Grammarly'nin plagiarism checker'ını denedim ama Turnitin kadar kapsamlı değil diye duydum. Ödev tesliminden önce benzerlik oranını görmek istiyorum çünkü geçen dönem hiç beklemediğim bir bölümden uyarı aldım. Bunu yaşayan başka öğrenci var mı, ne yapıyorsunuz?
27.02.2026 12:30
167
4 cevap