Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Turnitin ücretsiz sürümü ödev kontrolü için yeterli mi?

Çözüldü Eğitim & Akademik

Turnitin ücretsiz sürümü ödev kontrolü için yeterli mi?

Üniversitede hoca her ödevi Turnitin'den geçiriyor ama biz öğrenciler olarak kendi ödevimizi göndermeden önce kontrol edemiyoruz. Turnitin'in bireysel kullanım için ücretli bir planı var mı, yoksa sadece kurumsal mı satıyor? Fiyatları da makul değil sanırım ama emin değilim.

Bir arkadaşım iThenticate dedi ama o daha pahalı galiba, zaten araştırmacılara yönelik. Ücretsiz alternatif olarak Grammarly'nin plagiarism checker'ını denedim ama Turnitin kadar kapsamlı değil diye duydum. Ödev tesliminden önce benzerlik oranını görmek istiyorum çünkü geçen dönem hiç beklemediğim bir bölümden uyarı aldım. Bunu yaşayan başka öğrenci var mı, ne yapıyorsunuz?

27.02.2026 12:30 167 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Kesinlikle üniversitenin kütüphanesine git ve sor bunu 🙏 Çoğu üniversite Turnitin kurumsal lisansını öğrencilere de açabiliyor ama öğrenciler haberdar olmuyor. Benim üniversitemde mesela ödev portalından taslak yükleme yapılabiliyor, sonuç 24 saat içinde geliyor.
Yoksa en ucuz bireysel alternatif şu sıralar Quetext Pro sanırım, aylık 10 dolar falan bir şeydi ama dönem başında alıp dönem sonunda iptal edersen mantıklı. iThenticate'i kesinlikle düşünme, o gerçekten sadece araştırmacılara hitap ediyor ve fiyatı çok yüksek.

27.02.2026 16:06 4 0

Turnitin bireysel satmıyor ne yazık ki, sadece kurumlar satın alabiliyor. Öğrenci olarak erişimin yok doğrudan.
Alternatif olarak Quetext veya PlagScan deneyebilirsin, ücretsiz kotaları var. Grammarly'nin plagiarism özelliği de fena değil aslında, özellikle web kaynaklarını iyi tarıyor. Ama Turnitin'in veritabanıyla kıyaslanamaz çünkü öğrenci ödevlerini de arşivliyor kendisi, bu kısmı hiçbir ücretsiz araçta yok.

27.02.2026 13:29 0 0

Aynı sorunu yaşadım geçen yıl 😅 Bölüm hocamıza danıştım, bazı üniversitelerde öğrencilere de sınırlı Turnitin erişimi veriliyor ödev göndermeden önce taslak olarak yükleyebiliyorsunuz. Üniversitенin kütüphane veya öğrenci işlerine sor, belki böyle bir imkanları vardır.
Olmasa bile Quetext'in ücretsiz versiyonu günde birkaç sayfa kontrol ettiriyor, idare eder. Ben oradan %0 çıktıktan sonra bile ufak değişiklikler yaptım, genel hatları görmek için yeterli.

27.02.2026 14:10 0 0

Turnitin'in Draft Coach diye bir şeyi var, Google Docs eklentisi olarak çalışıyor. Ücretsiz mü tam bilmiyorum ama kurumsal lisans gerektiriyor yine, üniversiten üyeyse kullanabiliyorsun.

27.02.2026 15:38 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap