Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Grok Premium'a geçmek gerçekten mantıklı mı?

Çözüldü Genel Sorular

Grok Premium'a geçmek gerçekten mantıklı mı?

Bir süredir Grok'u ücretsiz kullanıyorum, genel olarak memnunum ama Premium'a geçince ne değişiyor tam anlayamadım. Özellikle haber analizi ve güncel konular için kullanıyorum, bazı sorularda "limit doldu" gibi bir şey çıkıyor ama tam olarak kaç mesaj hakkı var bilmiyorum.

Aylık fiyatı da az değil açıkçası, ChatGPT Plus ile neredeyse aynı seviyede. İkisini karşılaştıran ya da Grok Premium kullanan var mı? X (Twitter) entegrasyonu falan gerçekten işe yarıyor mu günlük kullanımda? Yoksa sadece limit artıyor mu temelde?

09.03.2026 21:26 258 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

X/Twitter'ı aktif kullanan biri olarak söylüyorum, Grok Premium'un en büyük avantajı gerçek zamanlı içerik erişimi. Özellikle spor, siyaset, borsa gibi anlık konularda diğer araçlardan çok önde.
Ama salt yazı veya kod işi için para verme derim, o alanda rakiplerin gerisinde kalıyor hâlâ. Önceliğin neyse ona göre karar ver. 🔥

10.03.2026 09:36 1 0

Ben geçen ay denedim bir aylığına. Limit konusunda fark kesinlikle var, ücretsizde özellikle günün belirli saatlerinde çok kısıtlıyor. Ama şunu söyleyeyim, X entegrasyonu benim için gerçekten işe yaradı çünkü güncel tweet'leri analiz ettirebildim.
Yalnız ChatGPT Plus ile kıyaslarsan uzun metin işleme ve karmaşık sorularda hâlâ ChatGPT daha iyi bence. Grok daha çok haber/gündem takibi yapanlar için mantıklı.

09.03.2026 11:18 3 0

Ücretsiz sürümde mesaj limiti günlük 10-15 civarında kalıyor sanırım, tam rakam belli değil ama sık kullananlar için yetmiyor. Premium'da bu sınır ciddi ölçüde artıyor.

09.03.2026 12:17 1 0

Bence kullanım amacına göre değişiyor bu karar. Eğer X üzerinden güncel olayları takip edip analiz yaptırmak istiyorsan Grok Premium mantıklı, başka hiçbir araçta o kadar fresh veri yok.
Ama genel yazı, kod, araştırma gibi işler yapıyorsan fiyat/performans açısından Claude veya ChatGPT daha iyi seçenek olabilir. Her ikisine birden abone olmak da pek bütçe dostu değil tabii 😅

10.03.2026 14:04 2 0

Premium ile aurora model farkı da var, bilmiyorum tam test ettim mi sayılır ama genel mantık yürütmede daha iyi geldi bana. Yine de bir aylık deneme yapıp kendin karar ver, iptal etmek zor değil.

10.03.2026 18:13 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap