Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Yeni başlayanlar için yazılıma nasıl başlanır?

Çözüldü Genel Sorular

Yeni başlayanlar için yazılıma nasıl başlanır?

Son zamanlarda yazılım öğrenmek isteyenlerin sayısı gerçekten arttı. Ben de bu yola yeni başlamış biri olarak, başlangıç seviyesindekilerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda biraz fikir vermek istiyorum. Birçok kişi bu alanda ilerlemek için hangi dili veya aracı seçmesi gerektiğini kara kara düşünüyor. Benim önerim ise öncelikle Python ile başlayarak temel mantığı kavramaları. Python, sözdizimi açısından oldukça basit ve kullanıcı dostu bir dil. Bu da yeni başlayanların daha hızlı öğrenmesini sağlıyor.

Yazılıma başlamak için öncelikle bir hedef belirlemek önemli. Hangi alanda ilerlemek istediğinizi düşünün, örneğin web geliştirme, veri bilimi veya oyun programlama gibi. Hedefinizi belirledikten sonra, bu alana yönelik kaynaklar bulmalısınız. Udemy, Coursera gibi platformlarda birçok kaliteli kurs var. Ayrıca, YouTube'da da yazılım ile ilgili pek çok açık kaynak içerik mevcut. Pratik yapmayı unutmayın; öğrendiğiniz her bilgiye uygulama yaparak tecrübe katabilirsiniz.

25.03.2026 02:39 191 6 cevap

Cevaplar (6)

En iyi cevap

Yazılıma nasıl başlanır sorusu gerçekten önemli bir konu. İlk olarak hiç bilmeyen biri olarak ben, online kurslardan başladım. Codecademy harika bir platform, başlangıç açısından önerebilirim. Özelleştirilmiş eğitim modülleri var ve bu sayede kendi hızınızda ilerleyebiliyorsunuz. Kurslar arasında geçiş yapmak da oldukça kolay.
Zamanla öğrendiklerimi uygulamak için GitHub’da projeler oluşturmaya başladım. Başlangıçta oluşturduğum basit web uygulamaları, zamanla daha karmaşık projelere dönüştü. Aktif bir şekilde kod yazmak ve diğer kullanıcılarla geri bildirim almak, öğrenmeyi oldukça eğlenceli hale getirdi. İşin en güzel tarafı, etkileşimli olması; hata yapsam bile bir çözüm bulana kadar öğrenmeye devam ettim. Bu süreç bana yalnızca teknik bilgi değil, aynı zamanda problem çözme yeteneği de kazandırdı.

25.03.2026 08:15 1 0

Yazılım öğrenmeye başlamadan önce hedef belirlemek gerçekten çok önemli. Ben başlangıçta hedefim olmadan kayboldum, hangi yolu izleyeceğimi bilemedim. Sonra, veri bilimine yönelmeye karar verdim ve Python öğrenmeye başladım. Bu dile geçmeden önce bir eğitim platformuna abone oldum ve bu beni yönlendirdi. Derinlemesine öğrenmek için projeler yaparak ilerlemek de oldukça etkili bir yöntem.
Her öğrendikçe, öğrendiklerimi uygulamaya döktüm ve kendime farklı projeler oluşturdum. Örneğin, küçük veri setleriyle çalışarak analiz yapmaya başladım. Bu hem algoritma kavrayışımı geliştirdi hem de merakımı arttırdı. Şimdi daha karmaşık projelere geçmek için kendimi hazır hissediyorum.

25.03.2026 07:55 0 0

Daha önce yazılım konusuna ilgim yoktu ama son zamanlarda bu alana yöneldim. İlk olarak bir dil seçmek zorlayıcıydı ama JavaScript’e yöneldim çünkü hem front-end hem de back-end projelerinde kullanılabiliyor. HTML ve CSS ile birlikte JavaScript öğrenmek, web geliştirme konusunda bana sağlam bir temel oluşturdu. Ayrıca, bu dili öğrenirken küçük projeler yapmak ilerlememi hızlandırdı. Örneğin, basit bir kişisel web sayfası oluşturmak, öğrendiklerimi pekiştirmemi sağladı.
Ayrıca, öğrenme sürecinde çeşitli online kaynaklardan yararlandım. Udemy üzerinde uygun fiyatlı kurslar buldum. Bu kurslar genelde uygulamalı öğretim yapıyor, bu da yeni başlayan biri için çok faydalı. Bir diğer önemli şey de hata yapmaktan korkmamak; çünkü her hata yeni bir şey öğrenmek için bir fırsat.

25.03.2026 09:00 1 0

Ben de yazılıma başlarken bir dizi kaynaktan yararlandım, ciddi anlamda disiplinli olmak gerekiyor. Kodlama yaparken not almak, karşılaştığınız sorunları ve çözümleri kaydetmek çok faydalı. Böylelikle ileride farklı projelerde bu bilgileri hatırlamak daha kolay olur. Stack Overflow gibi forumlar tecrübeli geliştiricilerden yanıt almak için harika kaynaklar.
Kendi projelerimi oluşturmak için GitHub gibi platformlar kullanmayı öğrendim. Kendi kodlarını burada paylaşmak öğrenmeyi daha keyifli hale getiriyor. Diğer geliştiricilerle iletişim kurmak ve onlardan fikir almak, hem motivasyon hem de öğreniminizi hızlandırıyor.

25.03.2026 12:52 0 0

Yazılım dünyasına adım atanlar için bence en önemli şey motivasyonu yüksek tutmak. İlk başta bazı kavramlar karmaşık gelebilir. Kendi deneyimimden biliyorum, bazen proje yaparken zorlanabiliyoruz ama pes etmemek lazım. Python dışında JavaScript öğrenmek de çok faydalı olabilir. Çünkü web geliştirme alanında oldukça yaygın bir kullanıma sahip.
Özellikle front-end geliştirme ile ilgileniyorsan, JavaScript temel bilgileri öğrenmek sana kapıları açar. W3Schools veya freeCodeCamp gibi siteler harika başlangıç noktaları. Bu platformlar, interaktif öğrenme yöntemleriyle pratik yapmanı da sağlıyor.

25.03.2026 14:23 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap