Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Claude Pro abonesi aylık ücreti değer mi?

Çözüldü Genel Sorular

Claude Pro abonesi aylık ücreti değer mi?

Son bir aydır Claude'un ücretsiz hesabını kullanıyorum ama sohbet sırasında belli bir mesaj sayısından sonra duruyor ve beklemem gerekiyor. Özellikle uzun metinler yazdırmak veya fikir geliştirmek istediğimde bu limitler işimi yavaşlatıyor.

Ücretli plana geçmeyi düşünüyorum ama gerçekten aylık parayı hak ediyor mu, yoksa başka ücretsiz alternatiflerle idare etmek daha mı mantıklı diye kararsız kaldım. Deneyimi olanlar varsa ücret ve limit farklarını anlatabilir mi?

02.09.2026 10:56 39 10 cevap

Cevaplar (10)

En iyi cevap

Ben Pro aldım ve şu ana kadar memnunum. Limitlerin kalkması dışında cevap kalitesi de biraz daha stabil geldi. Uzun projelerde kesintisiz devam etmek büyük kolaylık sağlıyor.
Eğer bütçen el veriyorsa bir ay dene derim. İptal etmek de kolay, denemeden karar vermek zor. Benim için mantıklı oldu.

02.09.2026 15:10 2 0

Ben de aynı sorunu yaşadım ve iki ay önce Pro'ya geçtim. Ücretsizde mesajlar çabuk tükeniyordu ama Pro'da neredeyse hiç limit hissetmiyorum. Özellikle akşam saatlerinde bile akıcı şekilde devam edebiliyorum.
Fiyatı ilk başta yüksek geldi ama düzenli yazı yazan veya araştırma yapan biriysen bence kendini amorti ediyor. Şimdilik memnunum, iptal etmeyi düşünmüyorum.

02.09.2026 11:02 4 0

Ben Pro'ya geçtim ama herkes için aynı sonucu vermeyebilir. Ben daha çok fikir geliştirme ve uzun diyaloglar için kullanıyorum, o yüzden limit kalkması işime yaradı. Ücretsizde sürekli duraksama yaşıyordum.
Eğer sen de benzer şekilde yoğun kullanıyorsan denemeye değer. Ama ara sıra girenler için para boşa gidebilir, önce bir aylık almayı öneririm.

02.09.2026 12:02 0 0

Ben hâlâ ücretsiz kullanıyorum ve idare ediyorum. Pro'nun fiyatı bana biraz fazla geldi, onun yerine farklı araçları kombine ederek limit sorununu çözüyorum. Mesela kısa işleri başka bir yerde hallediyorum.
Tabii senin kullanımın ne kadar yoğun, ona göre karar vermelisin. Bence önce ücretsizde ne kadar takıldığını netleştir, sonra karar ver.

02.09.2026 13:01 0 0

Pro'ya geçtiğimden beri farkı net gördüm. Özellikle gece geç saatlerde veya hafta sonları limit sorunu yaşamıyorum. Ücretsizde o saatlerde neredeyse çalışamıyordum.
Fiyat olarak ayda bir kahve parası kadar fazla ödüyorum ama zaman kazandırdığı için değer buluyorum. Sen de yoğun kullanıyorsan pişman olmazsın.

02.09.2026 14:25 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap