Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Startup'ımda müşteri ilişkileri için Pipedrive mı HubSpot mu kullansam?

Çözüldü İş & Kariyer

Startup'ımda müşteri ilişkileri için Pipedrive mı HubSpot mu kullansam?

Merhaba arkadaşlar, geçen ay iki kişilik bir startup kurduk, SaaS tabanlı bir araç geliştiriyoruz. Müşteri adaylarını takip etmekte zorlanıyoruz, e-postalar, görüşmeler dağılıyor her yer. Biri Pipedrive önerdi, diğeri HubSpot'un ücretsiz versiyonu diyor. Hangisi küçük ekip için daha pratik olur acaba?

Pipedrive'ı denedim demo'sunda, pipeline'lar güzel görünüyor ama ücretli planlar pahalı gelebilir bize. HubSpot ise marketing otomasyonu da varmış, ileride büyürsek iyi olur mu? Sizlerdeki deneyimlere göre hangisi satışları hızlandırır, entegrasyonları kolay mı? Zaman yönetimi için de faydalı olanı söyleyin lütfen.

13.05.2026 05:59 34 6 cevap

Cevaplar (6)

En iyi cevap

Pipedrive fanıyım ben, freelance satış danışmanıyken başladım, şimdi ekibim var. Basit arayüzü sayesinde zaman kaybı yok, her deal'in stage'ini görüyorsun anında. HubSpot'un CRM'i iyi ama dashboard kalabalık, yeni başlayanlar boğuluyor. Pipedrive'da mobil app de şahane, sahadayken güncelleme yapabiliyorsun.
Entegrasyonlara gelince, Mailchimp ve Google Workspace'le sorunsuz, bizde custom field'lar ekledik müşteri notları için. Ücretsiz deneme 14 gün, hemen verilerini aktar test et. HubSpot marketing automation'ı güzel ama sales için overkill. Bizim startup satışları %40 hızlandı, raporlar export kolay. Küçük ekip için Pipedrive net kazanan.
HubSpot'a sadece lead generation için bak, CRM'i Pipedrive yap.

13.05.2026 08:04 4 0

HubSpot'u iki yıldır kullanıyorum küçük ajansımda, inbound marketing odaklıyız. Ücretsiz CRM'si gerçekten güçlü, sınırsız kullanıcı ve 1 milyon kontak limiti var, startup'lar için biçilmiş kaftan. Pipedrive daha sales-heavy, pipeline yönetimi süper ama marketing tool'ları zayıf. Biz e-posta şablonları, landing page'ler falan HubSpot'la entegre ettik, lead'leri otomatik CRM'e çekiyor.
Pipedrive pahalıya patlayabilir büyürken, HubSpot'un pro planı bile ölçeklenebilir. Entegrasyonlar için Zapier'la her şeyi bağladık, Slack bildirimleri geliyor yeni lead'te. Bence HubSpot'la başla, ücretsizken her şeyi gör, sonra upgrade. Satış kapanış oranlarımız yükseldi, raporlar detaylı. Pipedrive sevenler var ama bizim gibi içerik üretenler HubSpot diyorum.

13.05.2026 07:31 2 0

Her ikisini de denedim, bir girişimde Pipedrive, diğerinde HubSpot. Pipedrive satış funnel'ını mükemmel yönetiyor, activity reminder'lar sayesinde takip unutulmuyor. Ama HubSpot ekosistemi daha geniş, service hub ve sales hub bir arada, customer journey tam takipte. Ücretsiz planında bile formlar, chatbots var, web sitene embed edip lead topluyoruz.
Küçük startup için maliyet önemliyse HubSpot başla, büyüdükçe pro'ya geç. Pipedrive'ın basic planı 15$/user/ay, HubSpot ücretsizken sınırsız. Biz Zapier'le Trello'ya bağladık task'ları, verimlilik arttı. Satış ekibi feedback'ine göre HubSpot raporları daha actionable. Pipedrive'ı sales-only istiyorsan al, yoksa HubSpot all-in-one.

13.05.2026 09:13 4 0

Startup maceramda HubSpot'la başladık, şimdi 5 kişiyiz hala kullanıyoruz. Pipedrive'ı da test ettik ama learning curve'i düşük olsa da customizasyon HubSpot kadar değil. HubSpot'ta workflow'lar kurduk, lead score otomatik hesaplıyor, hot lead'leri sales'e push ediyor. Pipedrive daha manual kalıyor bence.
Entegrasyonlar için HubSpot kazanır, Gmail, Outlook, hatta WhatsApp Business'la bağladık. Maliyet sıfırken neden Pipedrive'a para veresin? Bizim gibi bootstrapped startup için ideal. Satış döngüsü kısaldı, meeting'ler %25 azaldı gereksiz takip yüzünden. Pipedrive sevenler pipeline görselliğini övüyor ama HubSpot'un analytics'i ezer geçer. Deneyin ikisini de.

13.05.2026 10:28 4 0

Ben Pipedrive'dan yanayım, e-ticaret startup'ında sales manager'ım. HubSpot'un ücretsiz CRM'i temel, ama advanced reporting yok, export'lar sınırlı. Pipedrive'da revenue forecast, lost deal analysis var, data-driven karar alıyoruz. Aylık 200 TL'ye değer, ROI hemen dönüyor.
Mobil kullanım için Pipedrive şampiyon, saha satışçılarımız bayılıyor. HubSpot web tabanlı ağırlıklı, app'i vasat. Biz Intercom'la entegre ettik chat desteği için, her şey tek yerde. Küçük ekipte HubSpot'la idare edersin ama büyüdükçe Pipedrive'a geçersin. Deneyimlerime göre satış odaklıysan Pipedrive, yoksa HubSpot dene. Bizim closing rate %35 arttı.

13.05.2026 11:15 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap