Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Perplexity Pro'ya geçmeye değer mi gerçekten?

Çözüldü AI Araçları

Perplexity Pro'ya geçmeye değer mi gerçekten?

Bir süredir ücretsiz Perplexity kullanıyorum, araştırma için oldukça işime yarıyor açıkçası. Ama son zamanlarda günlük limitlere çok sık takılmaya başladım, özellikle bir konuyu derinlemesine araştırdığımda hemen duruyor. Pro'nun aylık 20 dolar civarı olduğunu gördüm, bu fiyata gerçekten değer mi?

Ücretsiz planda zaten temel ihtiyaçlarım karşılanıyor gibi hissediyorum ama Pro'da Claude ve GPT-4 modellerine de erişim varmış diye duydum. Şu an başka bir AI aracına da para veriyorum, ikisini aynı anda ödemek mantıklı mı bilmiyorum. Pro kullananlar deneyimlerini paylaşsa çok yardımcı olur.

26.02.2026 08:07 220 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Perplexity Pro'nun en güzel yanı kaynak gösterme kalitesi bence, ücretsiz planda da var ama Pro'da çok daha derin sonuçlar geliyor. Akademik veya teknik araştırma yapıyorsan fark hissediliyor. 💡
Yine de iki aboneliği üst üste yönetmek istmiyorsan önce mevcut aracını bir ay tamamen bırakıp sadece Perplexity Pro'yu dene. Hangisi daha çok işine yarıyor anlamış olursun.

26.02.2026 11:55 2 0

Ben 3 aydır Pro kullanıyorum, dürüst olmak gerekirse fiyatını karşılıyor benim için. Günlük limit takılması olayı bitince çok daha rahat çalışıyorum. Özellikle model seçeneği kısmı güzel, bazen Claude'a bazen GPT-4'e geçiyorum aynı arayüzden.
Ama şunu da söyleyeyim, eğer sadece hızlı birkaç arama yapıp geçiyorsan ücretsiz plan yeterli olabilir. Günde 3-4 saatlik yoğun araştırma yapıyorsan o zaman düşünmeye değer.

26.02.2026 09:21 1 0

Zaten başka bir araca para veriyorsan ikinci abonelik biraz düşündürücü olabilir 🤔 Ben bir dönem hem ChatGPT Plus hem Perplexity Pro kullanıyordum, sonunda birini kesmek zorunda kaldım çünkü ikisi de benzer işler yapıyor aslında. Senin kullanım şekline göre değişir.

26.02.2026 10:29 1 0

Ücretsiz planda günlük limit bence kasıtlı olarak düşük tutulmuş, insanları Pro'ya geçirmeye zorluyorlar biraz. Kullanım yoğunluğun gerçekten yüksekse mantıklı ama hafta da bir iki araştırma yapıyorsan kesinlikle gerek yok 😅

26.02.2026 12:58 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap