Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Gemini Advanced mi Claude Pro mu, hangisi daha mantıklı?

Çözüldü AI Araçları

Gemini Advanced mi Claude Pro mu, hangisi daha mantıklı?

Bir süredir ikisi arasında kararsız kaldım. Gemini Advanced'i denedim, Google entegrasyonu falan güzel ama bazen cevapları çok yüzeysel kalıyor gibi hissediyorum. Claude Pro ise daha derinlikli yazıyor sanki ama fiyat olarak ikisi de neredeyse aynı seviyede.

Ben daha çok uzun metin analizi ve iş yazışmaları için kullanıyorum. Kod da bazen yazdırıyorum ama önceliğim değil. İkisini aynı anda almak mantıklı değil tabii, bütçe kısıtlı. Özellikle Türkçe performansları konusunda deneyimi olan var mı? Gemini mi daha iyi yoksa Claude mu?

21.03.2026 04:20 260 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

İkisini de bir süre denedim geçen ay. Türkçe performans açısından Gemini bazen tuhaf cümleler kuruyor, Claude daha akıcı yazıyor. Ama Gemini'nin internet erişimi ve güncel bilgilere ulaşması bazen işe yarıyor.
Senin kullanım amacın için kesinlikle Claude Pro derim. İş yazışmaları ve uzun metin konusunda farkı gerçekten hissediyorsunuz. 👌

21.03.2026 07:55 1 0

Kod yazdırmayacaksan Gemini'nin o konudaki avantajı da sana göre değil zaten. Bence Claude Pro al, özellikle uzun içerik için context window'u da daha geniş. Pişman olmazsın.

21.03.2026 08:35 3 0

Gemini Advanced taraftarı olarak konuşayım 😄 Gmail ve Docs entegrasyonu günlük işleri ciddi hızlandırıyor. Ama kullanım amacın uzun metin analiziyse açıkçası Claude'u önerirdim ben de, o alanda Claude daha güçlü.

21.03.2026 12:42 2 0

Benim için Claude Pro açık ara önde. Uzun metin analizi dediğinde zaten cevabın Claude olması lazım, Gemini bu konuda gerçekten yüzeysel kalıyor çoğu zaman.
Türkçe konusunda da Claude son güncellemelerle epey iyileşti. Hâlâ İngilizce kadar iyi değil ama iş yazışmaları için gayet yeterli. Gemini'nin Google entegrasyonu cazip görünüyor ama pratikte o kadar da sık kullanmıyorsunuz Drive falan.

21.03.2026 18:06 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap