Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Perplexity'ye yeni başladım nasıl kullanmalıyım?

Çözüldü Genel Sorular

Perplexity'ye yeni başladım nasıl kullanmalıyım?

Geçen hafta bir arkadaşım Perplexity'den bahsetti, hemen indirdim ama açıkçası ne yapacağımı tam bilemedim. ChatGPT gibi mi kullanılıyor yoksa tamamen farklı bir şey mi? Google gibi arama mı yapıyoruz sadece, yoksa daha fazlası var mı? Biraz kurcaladım ama arama çubuğuna ne yazacağımı, nasıl soru soracağımı anlayamadım tam olarak.

Özellikle kaynak gösterme özelliği ilgimi çekti, araştırma için kullanmak istiyorum. Üniversite ödevlerinde ve günlük haberleri takip etmek için işe yarar mı? Ücretsiz sürüm yeterli mi yoksa Pro'ya geçmek şart mı? Deneyimi olan varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim, başlangıç için ne önerirsiniz?

26.02.2026 06:17 173 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Şunu söyleyeyim, Perplexity'nin en güzel yanı focus modları. Arama çubuğunun yanında "Academic" seçeneği var, bunu seçince sadece akademik kaynaklardan tarama yapıyor. Ödevler için bu modu kullan, çok daha güvenilir sonuçlar çıkıyor. 🔥
Bir de thread mantığıyla çalışıyor, yani bir konuya başladıktan sonra aynı konuyu derinleştirerek devam edebilirsin. "Peki bu konuda Türkiye'deki durum ne?" diye sorabilirsin, bağlamı hatırlıyor.

26.02.2026 09:55 1 0

Perplexity'yi ChatGPT gibi düşünme, daha çok kaynak gösteren bir arama motoru gibi çalışıyor. Soru yazıyorsun, sana hem cevap veriyor hem de altında kaynakları sıralıyor, hangisinden aldığını görebiliyorsun.
Ücretsiz sürümle başla kesinlikle, çoğu kullanım için yeterli. Ben aylarca ücretsiz kullandım, ödev ve araştırma için gayet iyi. Pro'nun farkı daha derin analizler ve dosya yükleme gibi şeyler, ilk başta gerek yok.

26.02.2026 07:41 1 0

Ben de başlangıçta karıştırdım, ama aslında çok basit. Normal konuşur gibi soru sor yeter, "2024 yapay zeka trendleri neler" gibi. Kısa soru yazmana da gerek yok, cümle olarak yazabilirsin 🤔
Haberleri takip etmek için süper işe yarıyor bence, özellikle güncel olaylar için ChatGPT'den çok daha iyi sonuç veriyor çünkü internete bağlı. Üniversite ödevi için de kullandım, kaynakları hemen görebilmek büyük artı.

26.02.2026 08:11 3 0

Pro'ya geçme acele etme, gerçekten gerekmez başta. Ben 3 aydır ücretsiz kullanıyorum, günlük araştırma için sıkıntı çıkmadı. Limit biraz dar ama eğer ChatGPT veya başka araçla kombine kullanırsan problem olmaz.

26.02.2026 10:17 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap