Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Zapier ile ChatGPT entegrasyonu kurmak ne kadar zorlu?

Çözüldü Genel Sorular

Zapier ile ChatGPT entegrasyonu kurmak ne kadar zorlu?

Bir süredir iş akışlarımı otomatikleştirmeye çalışıyorum. Müşteri e-postalarına otomatik taslak yanıt üretmek için Zapier üzerinden ChatGPT'yi bağlamayı düşünüyorum ama nereden başlayacağımı tam bilmiyorum. Zapier'de daha önce basit otomasyon kurdum ama API falan işin içine girince kafam karışıyor.

Bunu yapan var mı aranızda? Özellikle merak ettiğim şu: OpenAI API anahtarı almak ücretli mi baştan, yoksa bir ücretsiz kullanım hakkı var mı? Ayrıca Zapier'in ücretsiz planı bu tür bir entegrasyon için yeterli mi yoksa ücretli plana geçmek şart mı? Aylık kaç e-posta civarında işlem yapacağımı da bilmiyorum henüz, bu da planlamayı zorlaştırıyor.

27.02.2026 09:18 94 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

API anahtarı konusunu sormussun, OpenAI'da ayrı bir hesap açıyorsun platform.openai.com üzerinden. Kartını tanımlayıp kullandıkça ödüyorsun, GPT-4o mini kullanırsan çok ucuza geliyor e-posta başına neredeyse sıfır maliyetle çalışır. GPT-4o seçersen biraz daha pahalı tabii ama yine de makul. 💡
Aylık kaç e-posta işleyeceğini bilmiyorsan önce mini ile başla, token kullanımını dashboard'dan takip edersin.

27.02.2026 13:24 0 0

Zapier ücretsiz plan bu iş için yetmez maalesef, çünkü multi-step zap kurman lazım ve o özellik ücretli plana kilitli. Starter plan ayda birkaç dolar gibi bir şey, çok abartı değil.
OpenAI API için de ayrı hesap açman gerekiyor, ilk kayıtta 5 dolar civarı kredi veriyorlardı ama artık o promosyon kalktı sanırım. Küçük ölçekte kullanacaksan aylık 2-3 dolara bile idare edebilirsin.

27.02.2026 10:40 4 0

Ben tam olarak bunu kurdum geçen ay, müşteri formu dolunca otomatik taslak mail gönderiyorum. Aslında düşündüğün kadar zor değil 🔥 Zapier'deki OpenAI modülü oldukça kullanışlı, API key'i alıp yapıştırınca bağlantı kuruluveriyor.
Tek dikkat etmen gereken şey prompt'u iyi yazman. Benim ilk kurduğumda ChatGPT çok genel cevaplar yazıyordu, müşteri mailine özel bir şey çıkmıyordu. Zapier'den gelen e-posta içeriğini prompt'a değişken olarak ekleyince düzeldi. Bir-iki denemeyle oturdu.

27.02.2026 11:28 0 0

Zapier yerine Make'e (eski adıyla Integromat) bakmanı öneririm açıkçası. Ücretsiz planı çok daha cömert ve arayüz daha mantıklı geliyor bana. ChatGPT entegrasyonu orada da var, hatta daha fazla esneklik sağlıyor.

27.02.2026 12:53 2 0

Kurulum teknik olarak zor değil ama prompt ayarlamak zaman alıyor, bunu söyleyeyim. Müşteri e-postasındaki tonu, konuyu yakalayan bir yanıt üretmesi için prompt'u epey geliştirmen gerekebilir. Ben yaklaşık 1 hafta uğraştım doğru sonucu almak için 😅

27.02.2026 14:15 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap