Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

DALL-E 3 ile ürettiğim görsellerde metin bozuk çıkıyor?

Çözüldü Genel Sorular

DALL-E 3 ile ürettiğim görsellerde metin bozuk çıkıyor?

Merhaba, bir süredir DALL-E 3 kullanıyorum ve genel olarak çok memnunum ama tek sorunum görselin içinde metin yazısı geçtiğinde inanılmaz bozuk çıkması. Mesela bir afiş tasarlatıyorum, üstüne 'Yaz İndirimi' yazdırmak istiyorum ama çıkan harfler adeta başka bir dil gibi görünüyor, tamamen anlamsız karalamaya dönüşüyor.

Bu sorunu aşmak için prompt'a 'write exactly: Yaz İndirimi' gibi şeyler de yazdım, İngilizce denedim, sonucu daha sonra Canva'da düzenleyeceğimi söyledim ama fark etmedi. Acaba bu DALL-E'nin genel bir kısıtlaması mı yoksa ben yanlış bir şey mi yapıyorum? Çözümü olan var mı, ya da bambaşka bir yöntem deneyen?

27.02.2026 15:17 190 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Sadece DALL-E değil bu arada, Midjourney ve Flux da aynı sorunu yaşatıyor metinlerde. Stable Diffusion tarafında bazı özel LoRA modelleri var metin konusunu biraz iyileştiriyor ama o da tam değil.
En kesin çözüm gerçekten Canva, Photoshop ya da herhangi bir vektör araçla sonradan düzenlemek. Afiş, kapak, sosyal medya postu gibi şeylerde zaten bu workflow'u benimsemek en sağlıklısı.

27.02.2026 19:02 1 0

Bu DALL-E 3'ün bilinen en büyük zayıflıklarından biri maalesef. Görsel AI'ların genel sorunu aslında, Midjourney da benzer şekilde sallıyor metinlerde. Benim çözümüm şu oldu: Görseli tamamen metinsiz ürettiriyorum, ardından Canva veya Adobe Express'te üstüne kendi yazımı ekliyorum.
Prompt'a ne yazarsan yaz, harfler çoğu zaman tanınmaz çıkıyor. Bunu bir kısıtlama gibi değil, iş akışının bir parçası gibi kabul etmek daha mantıklı bence.

27.02.2026 16:16 4 0

Kesinlikle DALL-E'nin genel bir sorunu bu, sen yanlış yapmıyorsun 😅 Diffusion modelleri metni gerçek anlamda 'okuyup yazmıyor', pikselleri tahmin ediyor sadece. O yüzden çıkan harfler anlamsız oluyor.
En pratik yol, görseli metinsiz üretip sonra Figma ya da Canva'da üstüne yazı eklemek. Eğer mutlaka AI ile istiyor isen Adobe Firefly'ı bir dene, metin konusunda biraz daha iyi sonuçlar verebiliyor bazen.

27.02.2026 17:41 1 0

Ben de aynı sorunu yaşadım ve bir süre uğraştım bunun üstüne. Sonunda şunu fark ettim: Prompt'ta metin geçen kısmı tamamen silip görsel kompozisyonu tarif etmek çok daha iyi sonuç veriyor. 'Yaz İndirimi yazısı olan afiş' yerine 'renkli yaz temalı afiş tasarımı, üstte boş bir metin alanı bırak' gibi yazıyorum.
Sonra o boş alana Canva'da istediğim fontu koyuyorum. Hem daha temiz görünüyor hem de font seçimini kendin yapınca çok daha profesyonel bir sonuç çıkıyor aslında. 🔥

27.02.2026 18:06 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap