Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Trello ile ChatGPT entegrasyonu gerçekten işe yarıyor mu?

Çözüldü Genel Sorular

Trello ile ChatGPT entegrasyonu gerçekten işe yarıyor mu?

Şirkette küçük bir ekip yönetiyorum, 6-7 kişilik. Trello'yu zaten kullanıyoruz ama kartları oluştururken çok zaman harcıyoruz. Birisi ChatGPT ile Trello'yu birbirine bağlayabileceğini söyledi, Zapier üzerinden falan. Deneyeni var mı aramızda?

Ben biraz şüpheciydim açıkçası çünkü Zapier'ı daha önce farklı bir şey için denedim, kurulumu fena değildi ama bazı otomasyonlar tutarsız çalışıyordu. ChatGPT + Trello kombinasyonunu iş akışına dahil edebilen olduysa nasıl kurduğunu anlatabilir mi? Hangi senaryoda kullanıyorsunuz mesela, toplantı notlarından mı kart yaratıyorsunuz yoksa başka bir şey mi?

02.03.2026 21:53 143 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Bence en kolay yol şu: Trello'nun kendi Power-Up marketine bak, orada doğrudan ChatGPT entegrasyonu sunan birkaç üçüncü taraf araç var artık. Zapier kadar esnek değil ama kurulum açısından çok daha basit, teknik bilgi gerektirmiyor. Ekibinde herkes teknik değilse bu yol daha mantıklı olabilir.

03.03.2026 09:37 4 0

Biz tam olarak bunu yapıyoruz aslında 😊 Zapier üzerinden toplantı notlarını Google Docs'a atıyoruz, oradan ChatGPT prompt'u tetikleniyor ve Trello'da otomatik kart oluşuyor. İlk kurulum biraz uğraştırdı ama şu an gayet stabil çalışıyor.
Tek sorun şu: ChatGPT bazen kart başlığını fazla uzun yazıyor, onu biraz kısaltması için prompt'u ayarlamak gerekti. Bir kere kurduysanız sonrası çok rahat.

02.03.2026 15:41 3 0

Zapier yerine Make (eski adıyla Integromat) denedin mi? Trello + ChatGPT senaryoları için çok daha esnek bence. Zapier'ın ücretsiz planı bu tür çok adımlı akışlarda yetersiz kalabiliyor, Make'te biraz daha fazla kontrol var elimde.
Ben mesela müşteri maillerini okutup ChatGPT'ye özetlettirip direk Trello kartına atıyorum. Kurulumu 1-2 saat sürdü ama şimdi haftada en az 3-4 saat kurtarıyor.

02.03.2026 17:46 4 0

Tam olarak bunu kurdum geçen ay. Toplantı notlarından kart üretme senaryosu mükemmel çalışıyor ama şunu söyleyeyim, ChatGPT'ye verdiğin prompt kalitesi çok belirleyici. Kötü prompt yazarsan kartlar karışık çıkıyor, iyi yazarsan gerçekten hayat kurtarıyor 😅

03.03.2026 11:00 0 0

Zapier ücretsiz planda adım limiti var dikkat et, aylık 100 görev falan. Ekip için kullanıyorsan çok çabuk doluyor 🔥 Ücretli plana geçmeden önce iyi hesapla.

03.03.2026 16:19 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap