Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Copilot'a yeni başladım nasıl kullanmalıyım?

Çözüldü Genel Sorular

Copilot'a yeni başladım nasıl kullanmalıyım?

Merhaba, şirkette bir arkadaşım Microsoft Copilot kullanıyor ve baya işe yaradığını söylüyor. Ben de denemek istedim ama nereden başlayacağımı tam bilmiyorum. Arayüz falan anladım ama nasıl soru sormam gerektiğini, ne tür şeyler yapabileceğimi bilmiyorum. YouTube'da baktım ama çoğu İngilizce ve konu dağınık.

Biraz araştırdım, "prompt" denen şeyi doğru yazmak gerekiyormuş ama bu konuda da kafam karışık. Mesela iş e-postası yazdırmak, toplantı özeti çıkarmak gibi şeyler yapmak istiyorum. Bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim, en baştan anlatabilir misiniz? Deneyimliler varsa genel tüyolar da çok işe yarar.

22.03.2026 00:08 235 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Prompt konusunda çok takılma başta, gerçekten. İnsanlar bunu abartıyor biraz. 'Şunu yap' demek bile çoğu zaman yeterli oluyor. Ama şunu söyleyeyim, bağlam vermek çok önemli. Kime yazıyorsun, ne amaçla, nasıl bir ton istiyorsun gibi bilgileri eklersen çıktı çok daha kullanılabilir oluyor. Denedikçe kendiliğinden anlarsın neyin işe yaradığını 👌

22.03.2026 11:13 2 0

E-posta yazdırmak için şöyle dene: 'Müşteriye geciken teslimat için özür e-postası yaz, ton samimi ama profesyonel olsun.' Copilot bunu gayet güzel hallediyor. Toplantı özeti için de toplantıdan sonra notlarını yapıştırıp 'bunları madde madde özetle' diyebilirsin, oldukça kullanışlı.

22.03.2026 11:22 2 0

Microsoft 365 üzerinden mi kullanıyorsun yoksa tarayıcıdan mı? Çünkü ikisi biraz farklı. Teams ya da Word içindeki Copilot daha entegre çalışıyor, mesela Word'de açık bir belgeyi özetletebiliyor direkt.
Benim önerim önce tarayıcı versiyonuyla başla, daha esnek. Günlük hayatta ne yapıyorsan onu Copilot'a yaptırmayı dene. Hata yapsan da bir şey olmuyor, zaten sohbet gibi ilerlediği için yanlış giderse düzeltilebiliyor kolayca. 🔥

22.03.2026 11:50 3 0

Ben de birkaç ay önce aynı yerdeydim 😅 En basit tavsiyem şu: ne yapmak istediğini düz Türkçeyle yaz, çekinme. Mesela 'Yarın sabah ekibimle toplantım var, şu konuları konuşacağız, bana ajanda hazırlar mısın?' gibi. Ne kadar detay verirsen o kadar iyi sonuç alırsın.
İlk başta kısa denemeler yap, sonucu beğenmezsen 'biraz daha kısa yazar mısın' veya 'daha resmi olsun' gibi düzeltmeler ekle. Zaten oturup öğrenilecek bir şey değil, kullandıkça anlıyorsun.

22.03.2026 13:34 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap