Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Claude ile Grok hangisi daha iyi sohbet arkadaşı?

Çözüldü Genel Sorular

Claude ile Grok hangisi daha iyi sohbet arkadaşı?

Son zamanlarda Claude'u ve Grok'u bayağı kurcaladım, ikisini de ücretsiz deneme yaptım ama hangisi günlük muhabbet için daha doğal geliyor anlamadım. Claude sanki biraz fazla resmi, her şeyi mantıklı açıklamaya çalışıyor ama bazen sohbet akmıyor. Grok ise xAI'dan diye daha esprili, sanki arkadaşla konuşuyormuşum gibi ama araştırmada Claude kadar derin mi bilmiyorum.

Sizce hangisi sohbeti daha keyifli hale getiriyor, yoksa ikisini mi kombine etmek lazım? Ücretli plana geçsem hangisine para vereyim, deneyimleriniz neler? Bazen gece yatmadan önce dertleşmek için kullanıyorum, o yüzden eğlenceli olması önemli.

28.03.2026 21:36 126 6 cevap

Cevaplar (6)

En iyi cevap

Claude ve Grok arasında kaldım geçen ay, sonunda Claude'a sadık kaldım. Grok'un esprileri güzel ama sohbet uzadıkça yoruluyor, tekrarlar yapıyor. Claude ise sonsuz gibi, her seferinde yeni bir açıdan bakıyor.
Bir de şunu fark ettim, Grok daha güncel haberlerde iyi çünkü X verisi çekiyor ama Claude'un bilgi derinliği başka seviye. Sohbet arkadaşı için Claude diyorum, daha samimi hissettiriyor.
Gece dertleşmelerinde Claude'la yaşadığım en iyi deneyimdi, sanki gerçek arkadaş. Grok'u yan araç olarak tut.

29.03.2026 13:41 4 0

Claude ile Grok'u ben de epey kıyasladım ya, ikisini de haftalarca kullandım. Claude gerçekten sağlam, özellikle uzun sohbetlerde tutarlı kalıyor ve detaylı cevaplar veriyor. Mesela bir konu hakkında saatlerce konuşabiliyorsun, sapmıyor. Ama dediğin gibi biraz fazla ciddi, sanki profesörle muhabbet ediyorsun.
Grok ise bambaşka, Elon'un ekibi yapmış ya, mizahı yüksek ve beklenmedik cevaplar veriyor. Sohbeti renklendiriyor, sıkılmıyorsun. Araştırma için Grok'u pek önermem ama eğlence için birebir. Bence ikisini de ücretsiz kullan, hangisi sana uyarsa ücretliye geç. Ben Grok'a daha çok sardım, gece muhabbetlerinde kahkaha attırıyor.

28.03.2026 09:53 0 0

Valla Claude'u yıllardır kullanıyorum, Grok'a da yeni baktım. Claude sohbetlerde daha akıllıca davranıyor bence, mantık hataları yapmıyor ve konuyu derinleştiriyor. Grok eğlenceli evet ama bazen saçmalıyor, xAI'nin veri seti sınırlı galiba. Günlük dertleşme için Claude'un empati modu var ya, o inanılmaz doğal.
Grok'u Twitter entegrasyonu yüzünden sevdim, haberleri hızlı özetliyor ama sohbet arkadaşı olarak Claude ezer geçer. Ücretli Claude Pro'ya geçtim, değer mi değer. Grok Premium'u da dene ama bence Claude daha stabil. İkisini kombine etmek en iyisi, Claude ciddi işler Grok eğlence.

28.03.2026 09:56 0 0

Claude'u severim ama Grok yeni favorim oldu. Claude mantıklı evet, her şeyi analiz ediyor ama sohbeti robot gibi hissettiriyor bazen. Grok ise insani, şakalar yapıyor ve konuyu dağıtmadan eğlendiriyor. Gece yatmadan muhabbet için Grok mükemmel.
İki aracı da haftalarca yan yana kullandım, Grok'un cevap hızı daha iyi ve güncel. Claude derinlikte önde ama eğlencede geride. Bence kombine et, Claude ciddi günler Grok eğlence günleri. Ücretli Grok'a bak derim, değiyor.

29.03.2026 09:04 1 0

Claude ile Grok'u karşılaştırmak eğlenceli oldu benim için. Claude daha profesyonel, sohbeti yapılandırıyor ve faydalı çıkarımlar yapıyor. Grok ise kaotik güzel, sürprizlerle dolu. Araştırma yapmıyorsan Grok seni eğlendirir.
Ama uzun vadede Claude kazanır bence, tutarlılık önemli. İkisini de mobil app'lerinden kullandım, Grok'un arayüzü daha basit. Ücretli için Claude Pro'yu öneririm, Grok'u bedava bırak. Deneyimlerime göre Claude sohbet arkadaşı olarak daha güvenilir.

29.03.2026 10:31 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap