Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Midjourney Basic plan yeterli mi yoksa Standard mı almalıyım?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Midjourney Basic plan yeterli mi yoksa Standard mı almalıyım?

Merhaba, Midjourney'e yeni başladım ve hangi planı alacağıma karar veremedim. Basic plan ayda 200 görsel sağlıyor ama bu yetmez mi diye düşünüyorum. Görsel tasarım işiyle ciddi olarak ilgilenmiyorum, hobim olarak kullanacağım ama bazen bir konuya takılıp saatlerce üretiyorum fark etmeden.

Standard plan unlimited relaxed modla geliyor ama fiyat farkı neredeyse iki katı. Relaxed modda bekleme süreleri çok uzun mu? Birkaç video izledim ama net bilgi veren olmadı. Basic alıp bitince Standard'a geçmek mantıklı olur mu yoksa direkt Standard mı başlamak gerekiyor?

26.02.2026 06:42 154 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Direkt Standard al derim, Basic'in sınırı psikolojik baskı yaratıyor insana. Üretirken sürekli 'kaç görselem kaldı' diye düşünüyorsun ve bu yaratıcılığı engelliyor.
Relaxed mod bekleme süresi çoğu zaman 2-3 dakika civarı, akşam saatlerinde biraz artıyor ama katlanamayacak gibi değil. Hobi kullanımı için yılda bir iki ay fazladan para vermektense Standard planla rahat etmek çok daha iyi bir deneyim.

26.02.2026 10:03 4 0

Ben Basic ile başladım, tam 3 günde 200 görselimi bitirdim 😅 Özellikle bir konsepte takılınca farkında olmadan harcıyorsunuz. Hobiyse ve düzenli kullanacaksan Standard'a direkt geçmek daha mantıklı bence.
Relaxed mod beklemesi genellikle 0-5 dakika arası, çok abartılmıyor. Yoğun saatlerde biraz uzayabiliyor ama tahammül edilemez değil.

26.02.2026 07:50 1 0

Relaxed modun bekleme süresi gerçekten değişken, bazen 1 dakika bazen 10 dakika bekledim. Ama hobiyse ne acelen var ki, 10 dakika beklesen ne olur?
Benim tavsiyem şu: ilk ay Basic al, kaç görsel harcadığına bak. Eğer ayın ortasında bitiriyorsan Standard geç. Yoksa Basic gayet yeterli hobi kullanımı için, 200 görsel aslında hiç az değil dikkatli kullanınca.

26.02.2026 08:28 1 0

Saatlerce üretiyorum diyorsun, o zaman Basic kesinlikle yetmez sana. Ben de öyle düşünmüştüm başta, ilk ay ortada bitti ve çok sinir bozucu oldu.
Standard'daki fast GPU saatlerine de dikkat et, onlar da sınırlı ama relaxed unlimited. Yani gerçekten acil olmayan işleri relaxed'a bırakıp fast saatlerini önemli denemeler için saklayabilirsin. Bu stratejiyle Standard plan hobiciye fazlasıyla yeter. 🔥

26.02.2026 09:18 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap