Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Flux ile fantastik yaratık çizimleri neden bulanık çıkıyor?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Flux ile fantastik yaratık çizimleri neden bulanık çıkıyor?

Merhaba arkadaşlar, Flux'ı yeni keşfettim ve fantastik yaratıklar çizdirmek için kullanıyorum. Ejderha falan söylüyorum ama hep bulanık ve detaylar kayboluyor, sanki sisli gibi çıkıyor. Denediğimde kanatlar düzgün şekillenmiyor, gözler falan patates gibi.

Birkaç kez farklı tariflerle girdim, mesela pullu derili dev ejderha diye ama nafile. Belki ayarlarında bir şey mi kaçırıyorum, yoksa başka bir araç mı lazım? Sizde de böyle oluyor mu, nasıl düzelttiniz? Deneyimlerinizi paylaşın ya, acil bir proje için lazım. 😅

10.04.2026 21:08 66 7 cevap

Cevaplar (7)

En iyi cevap

Flux'la yaratık çizmek eğlenceli ama bulanıklık yaygın sorun. Benim taktiğim, birden fazla varyasyon üretip en iyisini seçmek. Tarifini katman katman yap, önce gövdeyi detaylandır sonra kanat ekle gibi. Işık ve gölgeyi unutma, fantastik şeylerde dramatik aydınlatma mucizeler yaratıyor.
Upscale sonrası post-processing yapıyorum Photoshop'ta, kenarları netleştiriyorum. Bir de Flux'un son sürümünü kullan, eskilerde kalite düşük. Ejderha projem için 10 denemeden 3'ü mükemmeldi, sabır işi yani. Senin projen neymiş, belki spesifik öneri veririm.
Son olarak, benzer araçlarda Leonardo AI'yi dene, o yaratıklarda daha tutarlı.

11.04.2026 15:04 0 0

Ya ben de Flux'la bayağı uğraştım son zamanlarda, ejderha falan çizdirdim ama ilk başta aynı sorunu yaşadım. Bence detayları artırmak için betimlemeleri daha uzun tutmak lazım, mesela sadece ejderha deme, pulların rengini, ışığın nasıl yansıdığını filan ekle. Bir de upscale seçeneğini kullanmayı dene, düşük çözünürlükte kalıyorsa bulanıklık artıyor.
Sonra parametrelerde strength'ü düşür, yaratıcılığı sınırlıyor bazen. Ben bir ejderha için saatlerce denedim, sonunda ışık efektleri ekleyince harika oldu. Proje için acele ediyorsan Midjourney'ye dön derim, o daha stabil fantastik işlerde. Denersen haber ver nasıl gitti.

10.04.2026 11:56 4 0

Flux bence harika ama bulanıklık için genelde resolution ayarı düşük kalıyor. Ben fantastik yaratıklar için hep yüksek çözünürlük seçiyorum, 1024x1024 üstü mesela. Tarif ederken anatomiyi net belirt, ejderhanın kanatlarının damarlarını, dişlerini tek tek sayar gibi anlat. Bir keresinde goblin ordusu çizdirdim, bulanık diye sinir oldum ama zoom ve refine'la düzelttim.
Ayrıca community'deki örnekleri incele, orda steampunk ejderhalar var süper detaylı. Eğer hala sorun olursa negative prompt'lara odaklan, bulanıklık kelimelerini engelle. Benim çizimlerim şimdi duvar kağıdı oldu, sen de başaracaksın bence.

10.04.2026 15:57 1 0

Flux bulanık yaratık sorunu için bence en iyi yol, yüksek kaliteli referanslar kullanmak. Pinterest'ten detaylı ejderha görselleri indir, yükle ve tarif et. Işığı ön plana çıkar, volümetrik ışık falan ekle, sis kalkıyor. Ben mitolojik canavarlar için tonla denedim, upscale zorunlu.
Ayrıca seed'leri kaydet, iyi olanı tekrarla. Eğer hala kötü çıkıyorsa araç değiştir, Stable Diffusion local kur daha kontrollü. Proje neymiş anlatırsan daha fazla ipucu veririm, ben bu işlere sardım kafayı.

11.04.2026 14:58 3 0

Flux fantastik işlerde iddialı ama bulanıklık için steps sayısını artır derim, 50 üstü yapınca detaylar belirginleşiyor. Tarif ederken kompozisyonu düşün, yaratık ne yapıyor, arka plan ne, hepsini bağla. Ben bir ejderha avcısı sahnesi çizdirdim, ilk başta berbattı ama ayar çekince epik oldu.
Negative'lerde blur, low quality yaz, engelliyor. Toplulukta paylaşılan preset'leri dene, hazır şablonlar var. Eğer proje acilse DALL-E'ye bak, o daha hızlı net veriyor. Ben ikisini karıştırıyorum artık, Flux detay DALL-E hız.

11.04.2026 15:56 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap