Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Tasarım dosyalarını farklı araçlarla bağlamak nasıl olur?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Tasarım dosyalarını farklı araçlarla bağlamak nasıl olur?

Son zamanlarda işlerimde birden fazla programı aynı anda kullanmak zorunda kalıyorum. Özellikle vektörel çalışmalarımı düzenledikten sonra başka bir yazılıma aktarıp renk düzenlemeleri yapmam gerekiyor ama her seferinde sorun yaşıyorum.

Dosya formatları yüzünden kalite düşüyor ve tekrar tekrar düzeltmekle uğraşıyorum. Bu konuda pratik yöntemler deneyen var mı, mesela belirli iki programı birlikte kullanırken nasıl bir yol izliyorsunuz?

04.10.2026 05:28 43 10 cevap

Cevaplar (10)

En iyi cevap

Benim için en önemli kısım dosya formatını doğru seçmek. SVG dışında bazen AI formatını da deniyorum ama her zaman uyumlu olmuyor.
Son dönemde bulut üzerinden senkronize ederek çalışıyorum. Bir programda değişiklik yapınca diğerinde hemen görünüyor. Bu yöntemle hem ekip hem de tek başıma çalışırken hızlandım. Denemeyenlere öneririm.
Tabii ki önce küçük dosyalarla test etmek şart yoksa büyük projelerde sorun çıkabiliyor.

04.10.2026 12:06 3 0

Ben genellikle Illustrator ile başladığım işleri sonra Photoshop tarafına taşıyorum. Katmanları düzgün ayırırsan aktarım sırasında sorun çıkmıyor. Özellikle metin katmanlarını ayrı tutmak önemli.
Bir keresinde müşteri revizyonu için acil bir iş vardı, o zaman bu yöntemi kullandım ve dosyayı aynı gün teslim ettim. Arada arada küçük ayarlamalar yapıyorum ama genel olarak akıcı gidiyor.

04.10.2026 07:13 1 0

Benim deneyimimde en temiz geçiş SVG ile oluyor. Özellikle Inkscape'ten Affinity'ye aktarımda çizgiler bozulmuyor. Tabii ki önce küçük bir test dosyası denemek lazım.
Sonra da her iki programı da aynı projede kullanıyorum, birinde temel şekilleri çiziyorum diğerinde renk ve efekt ekliyorum. Bu yöntemle hem hızlandım hem de kaliteyi korudum. Arkadaşlarıma da tavsiye ettim.

04.10.2026 08:32 0 0

Ben daha çok ekip çalışması yapıyorum o yüzden dosyaları paylaşırken sorun yaşamamak için ortak bir klasör sistemi kurdum. Herkes kendi programını kullanıyor ama dosya formatını standart tuttuğumuz için karışıklık çıkmıyor.
Özellikle PDF ve SVG karışımıyla ilerliyoruz. Bazen ufak tefek uyumsuzluklar oluyor ama hemen çözülüyor. Bu sayede proje süresi de kısaldı.

04.10.2026 09:28 1 0

Affinity ile başlayan işimi Illustrator'a taşıdığımda genelde sorun yaşamıyorum çünkü katman yapısını bozmuyorum. Sadece renk profili ayarını kontrol etmek gerekiyor.
Bir keresinde acil bir baskı işi çıktı ve bu yöntemle dosyayı hızlıca hazırladım. Sonra da baskı öncesi kontrol için küçük bir önizleme aldım. İşler böyle olunca hem zaman kazanıyorum hem de stressiz ilerliyor.

04.10.2026 10:58 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap