Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Canva ile müşteri sunum şablonu hazırlamak ne kadar etkili?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Canva ile müşteri sunum şablonu hazırlamak ne kadar etkili?

Bir süredir ajans olarak müşterilere sunacağımız teklif ve proje sunumlarını Canva'da hazırlıyoruz. Özellikle marka kimliği çalışmaları için renk paleti, font seçimi ve mockup görselleri ekliyoruz ama iş yoğunlaşınca şablonları güncellemek çok zahmetli hale geliyor. Müşteriye özel kısımları her seferinde tek tek değiştirmek zaman alıyor.

Ajans içinde Canva Teams kullanıyoruz, brand kit özelliği var biliyorum ama tam olarak nasıl oturtacağımı anlayamadım. Şablonu bir kere doğru kursak her müşteri için sadece belirli alanları değiştirmek yetse çok iş görürdü. Bunu aktif olarak kullanan var mı aranda? Özellikle sunum hazırlama sürecini nasıl hızlandırıyorsunuz merak ediyorum.

27.02.2026 13:48 211 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Brand kit'i kurarken şunu yap: önce boş bir şablon aç, sadece yer tutuculardan oluşsun. Logo alanı, başlık alanı, müşteri renkleri için boş bloklar. Sonra her müşteri için bu şablonun kopyasını alıp dolduruyorsun.
Bir de Canva'da "Paylaşılan Klasörler" ile müşteri bazlı dosya düzeni kurarsanız ekipte kim neyin üzerinde çalışıyor karışmıyor. Biz böyle yapıyoruz, sunum hazırlama süremiz yaklaşık yarıya indi. 👌

27.02.2026 17:50 3 0

Canva Teams'in brand kit özelliğini tam oturttuktan sonra iş gerçekten kolaylaşıyor. Biz ajans olarak her müşteri için ayrı bir brand kit tanımlıyoruz, renkler fontlar hepsi oraya giriyor. Şablon açıyorsun, müşterinin kit'ini seçiyorsun, otomatik uygulanıyor.
Tabii her şey sihirli olmuyor, bazı manuel düzeltmeler yine gerekiyor ama %60-70 zaman kazandığı kesin. Özellikle mockup fotoğrafları için de Canva'nın smart mockup özelliği var, onu denedin mi?

27.02.2026 14:33 3 0

Brand kit güzel ama asıl püf nokta şablonu baştan iyi kurmak. Değişecek her metin kutusunu, görseli ayrı katmanlarda ve net etiketlerle hazırla. Sonradan bir bakışta "burası müşteri logosu, burası proje adı" diye anlıyorsun.
Biz şablonlara kilitleme uyguladık, sadece değişmesi gereken alanlar açık kalıyor. Ekip içinde de yanlışlıkla tasarım bozulmasının önüne geçiyor bu yöntem. Başta biraz zaman alıyor ama sonrasında gerçekten hızlı gidiyor. 🔥

27.02.2026 15:09 3 0

Canva Teams yetersiz kalıyorsa Figma'yı da değerlendirmen lazım açıkçası. Component sistemi çok daha güçlü, bir bileşeni değiştirince tüm sunumda otomatik güncelleniyor. Sunum sayısı arttıkça Canva yönetimi zorlaşabiliyor.

27.02.2026 16:21 1 0

Çok benzer sıkıntıyı yaşadım, sonunda şablonları iki katmanlı yaptım. Bir "temel şablon" var, hiç dokunulmaz. Üzerine müşteriye özel bir katman geliyor sadece o değişiyor. Canva'da tam bu şekilde ayrımı korumak biraz dikkat istiyor ama alışınca çok mantıklı bir sistem. 🤔

27.02.2026 18:41 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap