Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Adobe Firefly mi Canva AI mi görsel üretimde daha iyi?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Adobe Firefly mi Canva AI mi görsel üretimde daha iyi?

Merhaba, bir süredir hem Adobe Firefly hem de Canva'nın kendi AI görsel aracını kullanıyorum ama hangisine tam geçiş yapayım diye karar veremedim. Firefly'da renkler ve ışık düzenlemesi daha profesyonel geliyor bana, ama Canva'da ürettiğim görseli direkt tasarıma çekebiliyorum, bu çok büyük avantaj.

Özellikle sosyal medya içerikleri ve küçük ölçekli marka tasarımları için kullanıyorum. Firefly'ın Creative Cloud'a entegrasyonu cazip ama o abonelik bedeli yüksek. Canva ise zaten kullandığım bir araç. Hangisini kullananlar var, deneyimleriniz nasıl?

27.02.2026 09:59 142 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Canva AI'nın en büyük artısı tasarım akışının hiç bölünmemesi bence 🔥 Görsel üretip anında template'e yerleştiriyorsun, bu inanılmaz zaman kazandırıyor. Firefly kalite olarak üstün ama sonra Photoshop'a, oradan tekrar Canva'ya falan uğraşıyorsun, vakit kaybı.
Müşteri sunumu gibi gerçekten profesyonel bir iş için Firefly, gündelik içerik için Canva derim.

27.02.2026 12:31 4 0

Canva AI çok pratik ama çıktı kalitesi Firefly'ın yanında biraz düşük kalıyor açıkçası. Özellikle ürün görseli veya detaylı illüstrasyon istediğinde farkı net görüyorsun.
Benim tavsiyem şu: Eğer Adobe ekosistemini zaten kullanıyorsan Firefly'a geç, değmez zaten. Ama sadece sosyal medya içeriği yapıyorsan Canva AI gayet yeterli, ayrıca para ödemene gerek yok 😊

27.02.2026 10:30 3 0

Ben ikisini de denedim, farklı ihtiyaçlara göre gerçekten ayrışıyor bunlar. Canva AI prompt anlamakta bazen takılıyor, özellikle Türkçe verince saçma sonuçlar çıkabiliyor. Firefly'da İngilizce prompt yazınca çok daha tutarlı geliyor.

27.02.2026 11:15 4 0

Firefly'ı denedim geçen ay, özellikle generative fill özelliği çok güçlü ama aylık kullanım hakkı dolunca çakılıp kalıyorsun. Canva'da böyle bir sınır yok gibi hissettiriyor en azından. Fiyat/performans açısından bakınca Canva AI kazanıyor bence, Firefly'ın o fiyatı haklı çıkarmak için Adobe'nin diğer araçlarını da kullanman gerekiyor 🤔

27.02.2026 13:25 3 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap