Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Adobe Firefly'da ilk tasarımımı nasıl yaparım?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Adobe Firefly'da ilk tasarımımı nasıl yaparım?

Merhaba, grafik tasarımla yeni ilgilenmeye başladım ve Adobe Firefly'ı denemek istiyorum. Birkaç YouTube videosu izledim ama hepsi İngilizce ve çok hızlı anlatıyorlar, tam olarak nereye tıklayacağımı anlayamadım. Özellikle metin girerek görsel üretme kısmını öğrenmek istiyorum.

Başlangıç için hangi adımları izlemem gerekiyor? Türkçe prompt yazınca iyi sonuç alınıyor mu yoksa İngilizce mi kullanmalıyım? Ücretsiz sürümde kaç görsel hakkım var, biter mi? Bilgi birikimi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

06.03.2026 11:51 300 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Sağ taraftaki paneli es geçme, orada 'Style', 'Content type' gibi seçenekler var. Bunları değiştirerek aynı prompttan çok farklı sonuçlar alabiliyorsun. Mesela 'Photo' yerine 'Graphic' seçince tamamen farklı bir çıktı geliyor.
Ben ilk başta o paneli hiç fark etmemiştim, haftalarca sadece prompt yazıp durdum. Fark ettikten sonra işler çok daha keyifli hale geldi açıkçası 😊 Stable Diffusion gibi araçlara geçmeden önce Firefly'ı iyice öğren, temel mantığı kavramak için ideal.

06.03.2026 15:47 3 0

Firefly'a Adobe hesabıyla ücretsiz giriş yapabilirsin, ayrı bir şey indirmene gerek yok. Siteye girince 'Text to Image' seçeneği zaten ana ekranda duruyor.
Türkçe prompt konusuna gelince, bence karışık kullanmak daha iyi sonuç veriyor. Mesela 'minimalist logo, mavi tonlar, temiz arka plan' gibi yaz, az da olsa etki ediyor ama tam İngilizce verince çok daha net çıkıyor sonuçlar. Başlangıçta kısa ve net promptlar dene, uzun cümle girme henüz.

06.03.2026 12:49 3 0

Ücretsiz planda sanırım aylık 25 kredi falan veriyordu, her görsel üretiminde 1 kredi gidiyor. Bitince de düşük kalitede üretmeye devam edebiliyorsun ama filigran falan koyuyor muydu hatırlamıyorum şu an 😅
İlk başta 'Generative Fill' özelliğini de dene, mevcut bir fotoğrafın bir kısmını seçip değiştirebiliyorsun. Yeni başlayanlar için bu kısım çok daha eğlenceli oluyor çünkü sonucu hemen görüyorsun. Ben de böyle öğrendim aslında.

06.03.2026 13:30 2 0

Kesinlikle İngilizce prompt kullan, Türkçe sonuçlar gerçekten çok zayıf kalıyor. 'a cozy coffee shop interior, warm lighting, photorealistic' gibi basit bir şeyle başla, sonuçlar seni şaşırtacak 🔥

06.03.2026 14:13 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap