Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Canva AI görsel üretirken sürekli donuyor ne oldu?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Canva AI görsel üretirken sürekli donuyor ne oldu?

Birkaç haftadır Canva'nın AI görsel üretme özelliğini kullanıyorum, genel olarak işimi görüyordu ama son 2-3 günden beri prompt yazıp 'Görsel Oluştur' butonuna basınca sayfa ortasında kalıyor. Yükleniyor simgesi dönüyor ama 5-10 dakika geçse bile hiçbir şey gelmiyor. Tarayıcıyı değiştirdim, cache temizledim, farklı ağdan denedim hep aynı.

Sanki sadece bende mi bu sorun var bilmiyorum. Ücretli Pro plana geçeli 3 ay oldu, şu an özellikle sosyal medya için görsel üretmem lazım ve tam bu sıraya denk geldi. Canva destek hattına yazdım ama henüz dönüş yok. Aynı sorunu yaşayan var mı, geçici bir çözüm buldunuz mu?

06.03.2026 10:34 183 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Aynı şeyi geçen ay yaşadım, tam sunum için görsel üretmem gerekiyordu 😅 Çözüm olarak şunu denedim: Canva'da yeni sekme açıp direk tasarım ekranından değil, Ana Sayfa'daki 'AI ile Görsel Oluştur' bölümünden girdim, orada çalıştı.
Bir de prompt çok uzun olunca bazen takılıyor gibi geliyor bana, kısa ve net bir şey yaz test olarak. Eğer hâlâ olmuyorsa destek yanıt verene kadar Bing Image Creator'ı dene, ücretsiz ve şu an gayet iyi çalışıyor.

06.03.2026 13:04 1 0

Geçen hafta ben de yaşadım bunu, baya sinir bozucuydu. Tarayıcı değil asıl sorun Canva'nın sunucu tarafında bir şeyler oluyor gibiydi. Ben o süreçte Canva Status sayfasını kontrol ettim (status.canva.com), gerçekten o gün AI servisleri için 'degraded performance' yazıyordu. Oraya bir bak önce, belki hâlâ sorun devam ediyordur.
Eğer acil ihtiyacın varsa geçici olarak Adobe Express'in ücretsiz AI görsel özelliğini deneyebilirsin, kalite biraz daha düşük ama en azından iş görür.

06.03.2026 11:06 1 0

Canva AI son dönemde ciddi stabil değil bence 🙄 ben de Pro kullanıcısıyım ve arada böyle donma olayları yaşıyorum. Özellikle yoğun saatlerde (öğle üstü falan) daha çok oluyor. Gece dene bir ara, bende o saatlerde genelde sorunsuz çalışıyor.

06.03.2026 12:36 4 0

Canva destek ekibi genelde 48 saat içinde döner ama hafta sonu denk geldiyse uzayabiliyor. Ben benzer bir donma sorununda VPN kapatınca düzeldi, bir dene. Bazen Canva bazı bölgelerden gelen trafiği farklı sunucuya yönlendiriyor ve o sunucu aksıyor olabilir. 💡

06.03.2026 14:56 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap