Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Stable Diffusion'da yüz detayları neden bulanık çıkıyor?

Çözüldü Görsel & Tasarım

Stable Diffusion'da yüz detayları neden bulanık çıkıyor?

Merhaba, bir süredir Stable Diffusion SDXL kullanıyorum ama özellikle portre üretiminde yüz kısmı hep bulanık ve bozuk çıkıyor. Saç, kıyafet falan gayet detaylı oluyor ama yüze gelince adeta erimiş gibi bir görüntü oluyor. Farklı checkpoint'ler denedim, aynı sorun devam ediyor.

AyrDetail, ADetailer extension'ı kullanmayı denedim ama nasıl ayarlayacağımı tam çözemedim. Negative prompt'a da ekledim bazı şeyler ama olmadı. Bilen varsa hem ADetailer ayarları hem de genel olarak yüz kalitesini artırmak için ne yapılması gerektiğini paylaşabilir mi? Sampling steps ve CFG scale değerleri de etkili mi acaba?

20.03.2026 07:51 219 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

ADetailer'ın inpaint kısmını karıştırma, sadece face modelini seç ve denoising'i düşük tut dediler yukarıda, doğru. Ama asıl sorun muhtemelen base çözünürlüğün düşük olması. 512x512'de üretip büyütmeye çalışıyorsan yüzler zaten bozuk çıkar, SDXL için en az 1024x1024 üret.

20.03.2026 11:43 3 0

ADetailer kullanıyorsan model olarak 'face_yolov8n.pt' seç, bu çok fark yaratıyor. Denoising strength'i de 0.4-0.5 civarında tut, fazla yüksek verirsen yüz bambaşka bir şeye dönüşüyor 😅
Bir de upscale yapmadan önce hires fix açık mı kontrol et. SDXL'de hires fix olmadan üretilen yüzler genelde çöp çıkıyor zaten.

20.03.2026 08:13 3 0

Sampling steps'i en az 30-35'e çek, daha azında yüzler hiçbir zaman düzgün çıkmıyor bende de öyle oluyordu. CFG scale için 7-8 arası ideal, çok yüksek verince yüz deforme oluyor.

20.03.2026 09:10 4 0

Negative prompt'una şunları ekle: 'blurry face, deformed face, bad anatomy, ugly, disfigured' — bunlar olmadan portre üretmek gerçekten çok zor. Ayrıca hangi checkpoint kullandığını söylersen daha net yardım edebilirim, bazı modeller portre için hiç uygun değil.
RealistVision ya da Juggernaut XL dene istersen, bu ikisi yüz detayında diğerlerinden çok daha iyi sonuç veriyor benim deneyimimde. 🔥

20.03.2026 10:42 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap