Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

GIMP ile Photopea arasında karar veremiyorum?

Çözüldü Görsel & Tasarım

GIMP ile Photopea arasında karar veremiyorum?

Son zamanlarda ufak tefek afiş ve sosyal medya görselleri hazırlıyorum ama bütçe sınırlı. GIMP'i indirdim ve birkaç temel düzenleme yaptım fakat araç çubuğu ve kısayolları bana hiç doğal gelmedi. Photopea'yı ise tarayıcı üzerinden açtım, arayüzü daha tanıdık durdu ve ekstra kurulum gerektirmiyor.

Asıl sorunum ise büyük dosyalarla çalışırken hangisinin daha az takılacağı. Özellikle birden fazla katman ve efekt kullandığımda performans farkı olur mu diye merak ediyorum. Deneyimi olanlar kendi iş akışlarını anlatırsa daha rahat karar verebilirim.

03.07.2026 23:54 20 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Kardeşim ben yıllardır GIMP kullanıyorum ve işimi görüyor ama yeni başlayanlar için Photopea daha az baş ağrıtıyor. GIMP'te her şeyi elle ayarlamak gerekiyor, Photopea ise otomatik olarak birçok ayarı yapıyor ve zaman kazandırıyor. Özellikle yazı efektleri ve gölge verme konusunda Photopea daha hızlı sonuç veriyor.
Yine de büyük projelerde GIMP'in eklentileriyle daha fazla özelleştirme yapabiliyorsun. Ben bazen ikisini birden açıp, Photopea'da hızlı önizleme yapıp GIMP'te son rötuşları yapıyorum. Hangisini seçeceksen işinin büyüklüğüne göre karar ver derim.

04.07.2026 11:38 0 0

Ben de aynı durumu yaşadım, önce GIMP kurup denedim ama her seferinde filtre uygularken takılıyordu. Sonra Photopea'ya geçtim ve tarayıcıda olmasına rağmen katmanları daha akıcı yönetebiliyorum. Özellikle bulut bağlantılı çalışırken dosyaları farklı cihazlarda açmak çok kolay oldu.
Tabii ki internet bağlantın yoksa GIMP daha mantıklı kalıyor. Ben genelde evde sabit bağlantıyla kullandığım için Photopea'yı tercih ediyorum. Bir de Photopea'da PSD dosyalarını direkt açabiliyor olman büyük avantaj sağlıyor, GIMP'te bazen uyumsuzluk çıkıyor.

04.07.2026 10:15 0 0

Photopea'yı denemeden önce GIMP ile epey vakit kaybettim. Arayüzü karışık geldiği için basit bir gölge efekti bile saatlerimi aldı. Photopea açar açmaz aynı işi beş dakikada bitirdim ve dosya boyutu da daha küçük çıktı.
Ama internetim zayıf olduğu günlerde GIMP'e dönmek zorunda kalıyorum. Bu yüzden ikisini de yüklü tutuyorum. İşine göre değişir, eğer sürekli online çalışıyorsan Photopea, yoksa GIMP daha güvenli.
Bir de Photopea'da bazen otomatik kaydetme özelliği devreye girmiyor, o yüzden manuel kaydetmeyi unutma.

04.07.2026 14:22 4 0

Ben GIMP'ten Photopea'ya geçtiğimde ilk hafta çok zorlandım çünkü kısayollar tamamen farklı. Ama alıştıktan sonra katman gruplarını yönetmek Photopea'da daha kolay geldi. Özellikle grup içinde efekt uygulamak tek tıkla oluyor.
Diğer yandan GIMP'te renk yönetimi ve baskı ayarları daha detaylı yapılabiliyor. Ben son projemde Photopea'da hazırlayıp GIMP'te renk düzeltmesi yaptım. İkisini birlikte kullanmak bence en mantıklısı.

04.07.2026 16:27 3 0

Photopea'yı bir süre denedim ama sürekli tarayıcı sekmesi açık kaldığı için bilgisayarım ısınıyordu. GIMP ise yüklü olduğu için daha stabil çalıştı bende. Özellikle 300 DPI'lık afişlerde GIMP daha az hata verdi ve dosya boyutları da daha yönetilebilir oldu.
Photopea'nın en büyük artısı kurulum yapmadan hemen başlaman ama uzun vadede GIMP'in eklenti desteğiyle daha güçlü olduğunu gördüm. Eğer sadece hızlı ufak işler yapacaksan Photopea yeter, yoksa GIMP'e alışmaya değer.

04.07.2026 18:35 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap