Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Kendi işimde ürün görselleri için AI araçları denesem mi?

Çözüldü İş & Kariyer

Kendi işimde ürün görselleri için AI araçları denesem mi?

Birkaç aydır küçük bir girişim başlattım ve ürün fotoğrafları ile promosyon materyalleri için sürekli dışarıdan tasarımcı aramak zorunda kalıyorum. Bütçe sınırlı olduğu için her seferinde para vermek zor geliyor ve işlerin yavaş ilerlemesine neden oluyor.

Midjourney ya da Flux gibi araçlarla kendi başıma denemeler yaparsam hem zamandan kazanırım hem de daha hızlı ilerleyebilirim diye düşünüyorum. Ama sonuçlar gerçekten profesyonel durur mu, yoksa müşteri kaybına yol açar mı bilemiyorum. Bu konuda deneyimleyenler ne düşünüyor?

02.09.2026 15:41 19 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Kendi işini kuran biri olarak bu konuyu yakından takip ediyorum. Midjourney ile ürün görselleri üretmek başlangıç için faydalı olabilir ama bazı sektörlerde müşteriler orijinal fotoğraf bekliyor. Özellikle giyim ya da gıda gibi alanlarda gerçek çekimler daha çok güven veriyor.
Yine de tamamen reddetmek yerine hibrit bir yöntem denemek mantıklı. AI ile hızlı prototip oluşturup sonra profesyonel çekimlere geçmek hem bütçeyi korur hem de marka imajını güçlendirir. Ben bu şekilde ilerledim ve pişman olmadım.
Ayrıca bazı platformlar AI görselleri kabul etmiyor, bunu da kontrol etmekte fayda var.

02.09.2026 18:26 4 0

Ben de benzer bir durum yaşadım geçen yıl. Küçük bir butik açtım ve her ürün için fotoğraf çekmek hem maliyetli hem de zaman alıcıydı. Flux ile birkaç deneme yaptıktan sonra görselleri kendi sitemde kullandım ve ilk bakışta kimse fark etmedi.
Tabii ki her şeyi olduğu gibi bırakmak yerine ufak rötuşlar yaptım ve renkleri markama göre ayarladım. Bu sayede hem masrafı azalttım hem de daha sık içerik üretebildim. Sonuçta müşteriler görsele bakıp ürünü alıyor, kusursuz olmasına gerek yok bence.

02.09.2026 16:40 3 0

Bence bu araçlar özellikle başlangıç aşamasında çok işe yarıyor. Ben de kendi markam için logo ve banner çalışmalarında DALL-E kullandım. İlk başta sonuçlar biraz yapay duruyordu ama promptları detaylandırdıkça daha iyi sonuçlar aldım.
Önemli olan tamamen AI'ya güvenmek yerine kendi tarzını da katmak. Mesela arka planları ve ışık ayarlarını elle düzelttim. Bu şekilde hem zamandan tasarruf ettim hem de işimi büyütürken maliyetleri kontrol altında tuttum. Denemeden karar vermemek lazım.

02.09.2026 17:02 0 0

Ben Flux ve Midjourney ikilisini bir arada kullanıyorum. Özellikle yeni koleksiyonlar için hızlı görsel üretmek gerektiğinde çok işime yarıyor. Promptları doğru yazmayı öğrendikten sonra istediğim stile yakın sonuçlar alabiliyorum.
Tabii ki her seferinde aynı kaliteyi yakalamak kolay değil. Bazen birkaç saat uğraşıp istediğim görseli buluyorum. Bu süreçte sabırlı olmak gerekiyor. Müşterilerime sunduğumda da genelde olumlu geri dönüşler alıyorum çünkü görseller markama özel oluyor.

02.09.2026 19:24 2 0

Kariyer anlamında bu araçları öğrenmek bence uzun vadede avantaj sağlıyor. Ben de kendi işimde DALL-E ile denemeler yaparak başladım ve zamanla bu konuda kendimi geliştirdim. Artık dışarıdan yardım almadan çoğu görsel ihtiyacımı karşılayabiliyorum.
Önemli olan sürekli denemek ve farklı prompt teknikleri öğrenmek. Birkaç ay içinde farkı net şekilde gördüm. Hem maliyet düştü hem de işler daha hızlı ilerledi. Bu yüzden yeni başlayanlara da tavsiye ederim, denemekten çekinmesinler.

02.09.2026 20:04 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap