Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

ChatGPT ile ürün açıklaması yazarken ton tutarsız çıkıyor?

Çözüldü Metin & İçerik

ChatGPT ile ürün açıklaması yazarken ton tutarsız çıkıyor?

E-ticarette satış yaptığım için her gün onlarca ürün açıklaması yazmam gerekiyor. ChatGPT'yi bu iş için kullanmaya başladım ama bir türlü stabil bir ton tutturamıyorum. Bazen çok kurumsal, bazen çok samimi, bazen de sanki farklı bir kişi yazmış gibi oluyor. Hepsini aynı promptla yazmama rağmen sonuçlar bambaşka.

Marka sesimi tanımlaması için örnekler verdim, 'şu tarzda yaz' dedim, sistem promptuna koydum vs. Ama yine de tutarsız. Uzun süredir uğraşıyorum ve el ile düzeltmek de ayrı zaman alıyor. Bunu çözmüş olan var mı? Farklı bir yöntem mi uygulamak lazım yoksa bu araçla böyle bir şey mümkün mü zaten?

26.02.2026 11:16 264 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

GPT'nin her konuşmayı sıfırdan başlatması zaten bu sorunun temel nedeni. Her seferinde bağlam kuruyor ve o bağlamı sen ne kadar net verirsen sonuç o kadar tutarlı oluyor.
Benim çözümüm şu oldu: Bir Google Doc'ta 'prompt şablonu' tutuyorum. İçinde marka sesi tanımı, 5-6 örnek cümle, kullanılmayacak kelimeler ve ürün açıklaması formatı var. Her oturumda bunu kopyalayıp yapıştırıyorum, sonra ürün bilgisini ekliyorum. Evet biraz zahmetli ama tutarlılık açısından çok fark etti. 🔥

26.02.2026 14:57 3 0

Aynı sorunu yaşadım geçen ay. Çözüm olarak her oturumun başına yapıştırdığım bir 'marka kimliği bloğu' oluşturdum, sadece 'samimi yaz' değil, 3 örnek ürün metni, kaçınılacak kelimeler listesi hepsini tek seferde veriyorum. Fark yarattı gerçekten.
Ama şunu da söyleyeyim, ChatGPT yine de sıfırdan her seferinde öğreniyor, Custom Instructions kısmını doldurduysan o biraz daha kalıcı oluyor en azından.

26.02.2026 12:14 4 0

Bence temel sorun promptun başında ton tanımı yapmak yerine sadece ürünü anlatman. 'Genç, esprili, samimi bir marka sesi' gibi soyut şeyler yerine şunu dene: 'Aşağıdaki ürün açıklamasını [örnek metnin] tarzında yaz' diyerek direkt referans ver. Örnek metin ne kadar iyiyse çıktı da o kadar iyi oluyor bende. 😊

26.02.2026 13:13 2 0

Custom Instructions'a marka sesini yazdın mı? Orada bir kere tanımlayınca her konuşmada geçerli oluyor en azından. Ama yine de uzun oturumlarda kaymalar oluyor tabi, o ayrı bir sorun.

26.02.2026 15:48 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap