Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Blog yazılarımı planlarken hangi aracı seçeyim?

Çözüldü Metin & İçerik

Blog yazılarımı planlarken hangi aracı seçeyim?

Son dönemde blog yazılarımı hazırlarken işleri organize etmekte zorlanıyorum. Birkaç farklı uygulama arasında gidip geliyorum ve bu da zamanımı çok alıyor. Özellikle haftalık içerik takvimimi tutarken notlar dağılıyor, yazdıklarımı başka yerlere aktarmak ise ayrı bir uğraş haline geliyor.

Birkaç arkadaşım ClickUp gibi araçlardan bahsetti ama ben tam emin değilim. Gerçekten yazı üretim sürecine katkı sağlar mı yoksa sadece ekstra iş mi çıkarır? Deneyenler deneyimlerini anlatırsa sevinirim.

04.10.2026 05:16 19 7 cevap

Cevaplar (7)

En iyi cevap

Ben uzun zamandır blog yazılarımı planlarken Evernote kullanıyorum. Orada not defterleri oluşturup her yazıyı ayrı ayrı kaydediyorum. Daha sonra yazıyı geliştirmek için Docs'a aktarıyorum. Bu geçiş bazen zaman alsa da notlarımı kaybetme riskim yok. ClickUp gibi araçları denemek istedim fakat arayüzü bana ağır geldi. Eğer sen de not alma ve düzenleme ağırlıklı çalışıyorsan Evernote iyi bir başlangıç olabilir. Tabii herkesin ihtiyacı farklı, birkaç hafta dene derim.
Bir de küçük bir ipucu: her yazının başına kısa bir özet notu ekle. Bu hem planlamayı kolaylaştırıyor hem de sonradan düzenlerken işine yarıyor.

04.10.2026 09:13 3 0

Aslında yazı üretiminde verimliliği artırmak için önce kendi akışını netleştirmek lazım. Ben yıllardır Word kullanıyorum ve oradan direkt WordPress'e kopyalıyorum. Arada ufak düzenlemeler yapıyorum ama genel olarak sorunsuz gidiyor. ClickUp gibi araçlar proje takibi için iyi olabilir fakat yazı yazarken dikkat dağıtabilir. Benim önerim önce basit tutmak. Birkaç hafta dene, olmazsa vazgeç. Ben de eskiden çok uygulama değiştiriyordum ama şimdi tek araçla idare ediyorum.

04.10.2026 07:09 4 0

Benim için en işe yarayan yöntem Google Docs ile Trello'yu birlikte kullanmak oldu. Trello'da kart açıp yazının konusunu yazıyorum, Docs'ta ise metni geliştiriyorum. Bu sayede her şey birbirine bağlı kalıyor. ClickUp'ı da denedim fakat abonelik ücreti yüzünden vazgeçtim. Eğer bütçen varsa ve birden fazla kişiyle çalışıyorsan ClickUp mantıklı olabilir. Tek başına yazı yazıyorsan ise Docs yeter de artar bile. Deneyip görmek en doğrusu.

04.10.2026 08:44 0 0

Ben de aynı konuyu düşünüyordum geçen ay. Blog yazılarımı planlarken önce basit bir takvim oluşturdum ve her şeyi oraya yazdım. Sonra yazıları geliştirmek için Docs kullandım. ClickUp denemek istedim ama deneme süresi bitince vazgeçtim. Gerçekten yazı yazan biri için fazla özellikli geliyor. Benim gibi yalnız çalışanlar için Docs ve basit bir klasör yapısı yeterli oluyor. İstersen önce bunu dene, sonra gerekirse başka araca geçersin.

04.10.2026 10:47 1 0

Benim deneyimim biraz farklı oldu. Blog yazılarımı planlarken önce kağıt kalemle başladım ama sonra dijital ortama geçmek zorunda kaldım. Docs ile devam ediyorum ve arada ufak notlar için telefonuma yazıyorum. ClickUp gibi araçları deneyen arkadaşlarım memnun ama ben henüz ihtiyaç duymadım. Yazı üretiminde en önemli şey düzenli olmak. Haftada bir gün sadece planlama yapıyorum, bu sayede acele etmiyorum. Sen de kendine uygun bir ritim yakalarsan sorun çözülür.

04.10.2026 11:29 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap