Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

ChatGPT ile blog için özgün hikaye yazdırmak yeni başlayanlara nasıl yapılır?

Çözüldü Metin & İçerik

ChatGPT ile blog için özgün hikaye yazdırmak yeni başlayanlara nasıl yapılır?

Merhaba arkadaşlar, bloguma biraz renk katmak için ChatGPT'ye hikaye içeren yazılar yazdırmaya çalışıyorum ama hep klişe çıkıyor, sanki kopyala yapıştır gibi. Yeni başladığım için neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Mesela 'kişisel gelişim' diye bir konu veriyorum, o da standart tavsiyeler diziyor, hiç samimi gelmiyor. Blogumda okuyucuyu içine çekecek öykülerle dolu içerikler olsun istiyorum, kendi hayatımdan esinlenerek falan.

Daha önce deneyen var mı, nasıl daha doğal ve özgün hale getiriyorsunuz? Birkaç örnek verirseniz sevinirim, belki ben de denerim. Yoksa hep böyle mi kalacak içerikler? 😕

25.03.2026 13:34 95 7 cevap

Cevaplar (7)

En iyi cevap

Ben yıllardır blog yazıyorum, ChatGPT'yi yardımcı olarak kullanıyorum hikaye için. Direkt özgünlük diye baskı yapma, onun yerine referans ver: 'Tolstoy'un Anna Karenina'sından esinlen ama modern Türkiye'ye uyarla, kişisel gelişim odaklı' diye. Bu sayede hem derinlik kazanıyor hem de senin bloguna uyuyor.
Ayrıca yazıyı bitirdikten sonra kendin düzenle, fazla uzunsa kısalt, duygusal yerleri vurgula. Benim bir yazımda okuyucu 'ağlattın' diye mesaj attı, inanılır gibi değil. Yeni başlayan için en iyisi bol bol dene, her sefer farklı bir açıdan gir.
Son olarak, Grammarly gibi araçla son kontrolü yap, akıcılık artsın.

25.03.2026 16:27 2 0

Ya ben de başta aynı sorunu yaşadım, ChatGPT'ye direkt 'hikaye yaz' deyince resmen fabrika malı çıkıyor. Önce kendi hayatından ufak bir anı ekle bence, mesela 'üniversitede sınav stresi yaşadığım bir günü anlatır gibi kişisel gelişim hikayesi yaz' diye belirt. Sonra da 'Türkçe konuşma diliyle, samimi bir abla gibi yaz' falan ekle, hemen değişiyor hava.
Bir de zincirleme sor, ilk paragrafı yazdır, beğenmezsen 'devamını daha duygusal yap' de. Benim blogumda işe yaradı, okuyucular yorumlarda 'sanki kendim yaşıyormuşum' diye yazıyor. Denesen iyi olur, zamanla elin alışır.

25.03.2026 14:28 3 0

Hikaye için ChatGPT'yi iyi kullanmak biraz pratik istiyor, yeni başlayan olarak acele etme. Ben her seferinde konuyu parçalara ayırıyorum, önce ana karakteri tarif et, sonra çatışmayı koy ortaya. Örnek veriyorum: '30 yaşında bir öğretmenin motivasyon kaybı hikayesini, gerçekçi diyaloglarla anlat' diye başla. Bu şekilde klişeden kurtuluyor.
İkinci aşamada da 'hikayenin sonunda okuyucuya soru sorarak bitir' ekle, etkileşim artsın. Bloguma koyduğum yazılarda trafiğim %20 arttı sayende. Sabırlı ol, birkaç denemeden sonra kendi stilini bulursun.

25.03.2026 15:40 4 0

Yeni başlayan biri olarak hikayeli blog için ChatGPT'yi şöyle kandırıyorum: Önce kısa bir brief yaz, 'okuyucunun empati kuracağı bir hikaye olsun, kahraman hatalarından ders çıkarsın' diye. Ben mesela 'Ankara'da yaşayan bir girişimcinin ilk başarısızlığını anlat, mizah kat' dedim, efsane çıktı.
Sonra detay ekle, 'aralara atasözü serpiştir, Türk kültürüne uysun' falan. Blog trafiğimde fark yarattı, sosyal medyada paylaşılıyor. Unutma, her yazıyı kişiselleştir, yoksa robot gibi olur. Birkaç örnek biriktir kendine, zamanla ustalaşırsın bence.

25.03.2026 17:24 4 0

ChatGPT ile hikaye yazdırmak eğlenceli ama püf noktası detayda. Ben yeni başladığımda hep kısa kalıyordu, şimdi '1500 kelimelik tam bir öykü yaz, üç bölüm yap: giriş, yükseliş, çözüm' diye söylüyorum. Kişisel dokunuş için 'benim gibi 25 yaşında birinin gözünden' ekle.
Bloguma koyduğumda yorumlar yağdı, 'gerçek mi bu' diyorlar. Ara sıra 'daha fazla diyalog ekle' diye revize ettir, doğal akıyor. Sen de dene, ilk başta kötü çıksa da pratikle oturur. Başarılar kardeşim.

25.03.2026 18:19 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap