Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Jasper AI blog takvimi için kullanılır mı?

Çözüldü Metin & İçerik

Jasper AI blog takvimi için kullanılır mı?

Merhaba, ajans olarak 6-7 müşteri için aylık içerik takvimi hazırlıyoruz. Şu an her şeyi manuel yapıyoruz, başlık belirleme, içerik özeti çıkarma, yazar ataması falan. Bir arkadaş Jasper AI'ı önerdı ama ben daha önce hiç kullanmadım.

Acaba Jasper sadece metin yazmak için mi iyi, yoksa gerçekten editorial takvim sürecine katkısı oluyor mu? Birden fazla müşteri için içerik planı yönetiyor musunuz Jasper ile? Aylık kaç içerik üretiyorsunuz ve fiyatlandırmayı karşılıyor mu? Kullanıcı deneyiminizi merak ediyorum açıkçası, sitedeki yorumlar çok reklam gibi geliyor.

27.02.2026 10:01 262 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Takvim yönetimi için Jasper'ı merkeze almak çok doğru gelmez bana. Jasper iyi bir copywriter asistanı ama proje yönetim tarafı zayıf kalıyor. İçerik brief'i hazırlamak, başlık üretmek, ton ayarlamak gibi konularda gerçekten işe yarıyor 🔥
Ama müşteri bazında takip, deadline yönetimi, yazar ataması falan için Trello ya da Asana gibi bir şeyle kullanman lazım. İkisini birden tek araçla çözmek istersen ContentCal gibi platformlara da bakabilirsin, Jasper entegrasyonu da var üstelik.

27.02.2026 13:18 3 0

Jasper'ı 5-6 aydır kullanıyorum, ağırlıklı olarak metin üretmek için açıkçası. Editorial takvim özelliği var ama ben tam anlamıyla kullanamadım, biraz karmaşık geldi.
Ajans işi için düşünüyorsan asıl faydası şu: brief'ten içerik özeti çıkarmak ve SEO odaklı başlık alternatifleri üretmek çok hızlanıyor. Ama takvim yönetimi için ayrıca bir araç lazım yine de, Jasper bunu tam karşılamıyor bence.

27.02.2026 11:58 3 0

Biz de ajans olarak denedik bir dönem. Şunu söyleyeyim, Jasper'ın Campaign özelliği fena değil ama fiyatı gerçekten ağır geliyor. Özellikle birden fazla müşteri yönetiyorsan workspace başına ücretlendirme can sıkıyor 😅
Biz sonunda Notion + ChatGPT kombinasyonuna geçtik. Jasper'a göre çok daha esnekleşti süreç. Yine de denemek istiyorsan 7 günlük trial var, kendi işine uyup uymadığını görmek için yeterli zaman bence.

27.02.2026 12:31 2 0

Fiyat konusuna dikkat et derim. Jasper Creator planı tek kullanıcı için idare eder ama ekiple çalışıyorsan Pro plana geçmek gerekiyor, orada iş değişiyor. Ben kişisel kullanım için zaten ChatGPT'ye döndüm, neredeyse aynı işi görüyor ve çok daha ucuz. Ajans iseniz önce trial'ı kullanın sonra karar verin.

27.02.2026 14:31 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap