Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Midjourney ile ürün kataloğu metni nasıl uyumlu hale getirilir?

Çözüldü Metin & İçerik

Midjourney ile ürün kataloğu metni nasıl uyumlu hale getirilir?

Şöyle bir sıkıntım var, Midjourney'de ürün görselleri üretiyorum ama sonra bu görsellere uygun katalog metni yazmak için ChatGPT kullanıyorum. İkisi arasında ciddi bir uyumsuzluk oluyor; görsel minimalist ve sade çıkıyor, metin ise fazla süslü ve uzun oluyor. Özellikle kozmetik ürünler için yapıyorum bunu.

Bir iş akışı kurmaya çalışıyorum ama görseli tanımlayıp ona göre metin yazdırmak sandığım kadar kolay olmadı. Midjourney çıktısını ChatGPT'ye görseli açıklayarak veriyorum ama gene de ton tutmuyor. Bunu düzgünce yapan var mı, nasıl bir prompt yapısı kullanıyorsunuz?

27.02.2026 19:25 160 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Aslında sorun tam şu: görsel ve metin için ayrı ayrı prompt yazıyorsun, ama bunları baştan birbirine bağlamamışsın. Midjourney promptunu yazarken zaten bir 'marka dili' belirliyorsun; o dili not al ve ChatGPT'ye de aynı kelimeleri ver.
Mesela Midjourney'de 'elegant, matte, clean' kullandıysan ChatGPT'ye de 'bu ürün için elegant ve clean hissettiren, matte estetikle uyumlu kısa bir metin yaz' de. Aynı sıfatları köprü olarak kullanmak ton uyumunu inanılmaz artırıyor, bende çok işe yaradı 👌

27.02.2026 15:55 4 0

Katalog metni için ayrı bir sistem prompt oluştursan daha mantıklı olur. Yani her seferinde aynı şeyi açıklamak yerine ChatGPT'ye bir kere 'sen bir kozmetik marka editörüsün, sade ve modern dil kullan, maksimum 20 kelime' gibi bir kişilik tanımla. Sonra sadece ürün adını ve görselin ana özelliğini gönder.
Ben bu şekilde 40-50 ürünlük bir katalog yaptım geçen ay, çok daha tutarlı çıktı. Midjourney görselleriyle de güzel uyuştu sonuçta 🔥

27.02.2026 16:53 3 0

Bunu ben de yaşadım çok. Çözümüm şu oldu: Midjourney promptunu aynen ChatGPT'ye veriyorum ve 'bu görsele uygun, sade, 2 cümlelik ürün açıklaması yaz' diyorum. Görseli anlatmak yerine prompt dilini paylaşmak çok daha iyi sonuç verdi bende. Dene bakalım işe yarıyor mu 🙏

27.02.2026 20:00 2 0

Ton uyumsuzluğu genelde ChatGPT'ye yeterince kısıtlama vermemekten kaynaklanıyor. 'Minimalist, 15 kelimeyi geçmesin, ürün adı + tek bir fayda' gibi net parametreler verince çok daha iyi hizalanıyor.
Kozmetik için özellikle şunu dene: Önce Midjourney'deki renk ve doku bilgisini ChatGPT'ye ver, sonra 'bu atmosfere uygun kopya yaz' de. Görsel tanımından çok atmosfer aktarımı tonlamayı düzeltiyor bende en azından.

27.02.2026 21:22 0 0

Ek olarak şunu söyleyeyim, ChatGPT'ye doğrudan görseli yükleyip 'bu görsel için katalog metni yaz' demek de iş görebilir artık. Vision özelliği var ya, onu kullanırsan elle açıklama yazmana gerek kalmıyor. Zaman kazandırıyor en azından 😊

28.02.2026 15:24 0 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap