Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

DALL-E 3 ile reklam görseli üretmek mantıklı mı?

Çözüldü Pazarlama & Satış

DALL-E 3 ile reklam görseli üretmek mantıklı mı?

Küçük bir e-ticaret işletmem var, sosyal medya reklamları için sürekli tasarımcıya para veriyorum. Birisi DALL-E 3 ile bunu kendim yapabileceğimi söyledi ama emin olamadım. Özellikle Instagram ve Facebook reklamları için ürün odaklı görseller üretmek istiyorum, arka plan değiştirme, ürünü farklı ortamlarda gösterme gibi şeyler.

Acaba gerçekten profesyonel reklam kalitesinde çıktı veriyor mu? Yoksa hâlâ "yapay zeka işi belli oluyor" denilebilecek görüntüler mi üretiyor? Kullanan var mı aranızda, gerçek deneyimlerini merak ediyorum. Bütçem kısıtlı olduğu için tasarımcı yerine geçer mi diye düşünüyorum ama yanlış karar vermek istemiyorum.

03.03.2026 13:41 125 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Pazarlamacı olarak söylüyorum, DALL-E 3 reklam için kullanılabilir ama ikincil görsellerde. Yani ana kampanya görseli için değil, Stories içeriği, carousel ara görseli, story highlight kapağı gibi şeyler için gayet işe yarıyor. Tasarımcıya vereceğin işin yüzde otuzunu azaltır en azından. Bu da bütçe açısından fark yaratıyor. 👌

03.03.2026 18:34 1 0

Ben birkaç aydır DALL-E 3 kullanıyorum sosyal medya içindir. Dürüst olmak gerekirse bazı görseller gerçekten etkileyici çıkıyor ama ürünün kendisini koymak istediğinde iş değişiyor. Yani sıfırdan bir sahne oluşturmak iyi çalışıyor ama elinizdeki ürün fotoğrafını bir ortama sokmak için başka araçlar gerekiyor.
Reklam kalitesine gelince, basit tanıtım görselleri için tasarımcıya gerek kalmadı bende. Ama A/B test için onlarca varyant üretmek istiyorsan çok işe yarıyor 🔥

03.03.2026 14:19 2 0

Ürün fotoğrafını ortama oturtmak için DALL-E tek başına yetmez bence. Ben Canva'nın AI background remover'ı ile DALL-E'yi birlikte kullanıyorum. DALL-E'de önce istediğim sahneyi üretiyorum, sonra Canva'da ürün fotoğrafını o sahneye bindiriyorum. Biraz uğraşıyor ama sonuç fena değil.
Meta reklamlarımda bu yöntemi kullanıyorum ve performans açısından profesyonel görselden çok da geri kalmıyor. Tabii prompt yazmayı öğrenmek lazım, başta biraz zaman alıyor 😅

03.03.2026 15:50 3 0

Şunu söyleyeyim, DALL-E 3 gerçekten iyi ama reklam görseli derken ne kastettiğine bağlı. Eğer lifestyle tarzı, ürünsüz konsept görseller istiyorsan harika çalışıyor. Ama spesifik ürünü göstermeniz gerekiyorsa o iş biraz sancılı.

03.03.2026 16:12 3 0

Ben denedim ve bıraktım açıkçası. Tekstil ürünleri satıyorum, DALL-E ile ürettiğim görsellerde kumaş dokusu hiçbir zaman gerçekçi çıkmadı. Belki başka kategoriler için daha iyi sonuç verir ama benim için olmadı. Şimdi Midjourney deniyorum, o biraz daha fotogerçekçi çıkartıyor en azından 🤔
Bütçe kısıtlıysa önce ücretsiz sürümle test et, beğenirsen aboneliğe geç. ChatGPT Plus içinde geliyor zaten DALL-E 3.

03.03.2026 17:10 4 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap