Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Mailchimp ile ChatGPT bülten yazımını hızlandırır mı?

Çözüldü Pazarlama & Satış

Mailchimp ile ChatGPT bülten yazımını hızlandırır mı?

Şu sıralar haftalık e-posta bülteni hazırlamak saatlerimi alıyor. Konu başlığından açılış cümlesine kadar her şeyi sıfırdan yazmak gerçekten yorucu. Birisi bana ChatGPT kullanmayı önerdi ama nasıl bir iş akışı kuracağım konusunda kafam karışık. Mailchimp'te zaten taslak oluşturuyorum, ChatGPT'yi bunun neresine oturtacağım?

Özellikle konu satırı (subject line) yazımında zorluk çekiyorum, tıklanma oranlarım düşük ve A/B testlerimi manuel yapıyorum. ChatGPT'ye bülten içeriği yazdırıp Mailchimp'e yapıştırmak kadar basit mi yoksa daha sistematik bir yöntem mi var? Kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur, ücretli bir araç almadan önce biraz fikir toplamak istiyorum.

20.03.2026 02:17 155 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Brief şablonu için bana da atabilirsin ben de ilgileniyorum 😊
Ama soruya dönersek, ücretli araç almadan önce şunu yapmanı öneririm: Bir ay boyunca sadece ChatGPT Free ile dene, bültenini yaz ve Mailchimp istatistiklerine bak. Open rate ve tıklanma oranı değişti mi değişmedi mi o sana çok şey söyler. Ben bu şekilde başladım, 3. haftadan itibaren fark görünce Plus'a geçmeye değdi.

20.03.2026 07:04 2 0

Zapier üzerinden Mailchimp-ChatGPT bağlantısı kurmayı denedim bir ara ama kurulumu karmaşık geldi, üstelik aylık maliyeti de cabası. Sonunda vazgeçip manuel akışa döndüm.
Şu an işe yarayan şu: Bülteni yazmadan önce ChatGPT'ye bir "bülten brief" şablonu doldurtuyorum. Hedef kitle kim, ne hissettirmeli, hangi aksiyona yönlendirecek gibi sorular var. Bu brief'i doldurunca içerik çok daha odaklı çıkıyor. Konu satırı için de ayrı bir prompt var elimde, ister misin atayım? 💡

20.03.2026 09:27 0 0

Konu satırı için şunu dene: ChatGPT'ye geçmiş bültenlerinden 5-6 tane konu başlığı ver ve "bunlardan yola çıkarak bu hafta X konusu için 10 alternatif yaz" de. Çıktılar başlangıçta biraz genel olabiliyor ama ürün adı, rakam veya soru formatı eklersen tıklanma oranı gerçekten toparlanıyor. Mailchimp entegrasyonu için ücretli bir şeye gerek yok, copy-paste yeterli açıkçası 😅

20.03.2026 10:11 2 0

O brief şablonunu ben de merak ettim açıkçası, paylaşırsan harika olur.
Ben şunu ekleyeyim: Mailchimp'in kendi AI özelliği var artık (Content Optimizer), ama çok yüzeysel kalıyor. ChatGPT ile kıyaslanmaz. Tek sorun şu, ChatGPT'nin ürettiği metinler bazen çok "kurumsal" oluyor. Bunu aşmak için prompt'a mutlaka "sanki müşterime bizzat yazıyormuşum gibi, teklifsiz ama saygılı" gibi bir ton talimatı ekle. Fark yaratiyor gerçekten 🔥

20.03.2026 11:50 3 0

Ben de benzer bir süreçten geçtim. Şu an yaptığım şey şu: ChatGPT'ye hedef kitlem, bültenin konusu ve tonunu veriyorum, o bana 3-4 farklı konu satırı seçeneği üretiyor. Sonra bunları Mailchimp'in A/B test özelliğine atıyorum.
İçerik kısmında ise ana fikri ben yazıyorum, ChatGPT'ye "bunu e-posta formatına dönüştür, samimi ama profesyonel tut" diyorum. Çıktıyı birebir kullanmıyorum tabii, mutlaka kendi sesimi katıyorum. Ama zaman olarak ciddi fark var, 3 saatlik iş 45 dakikaya iniyor.

20.03.2026 14:35 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap