Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

HubSpot ile ChatGPT entegrasyonu satış sürecini hızlandırır mı?

Çözüldü Pazarlama & Satış

HubSpot ile ChatGPT entegrasyonu satış sürecini hızlandırır mı?

Merhaba, şu an küçük bir e-ticaret işletmesi yönetiyorum ve satış ekibim oldukça küçük. HubSpot kullanıyoruz ama potansiyel müşterilere gönderilen takip e-postalarını yazmak çok zaman alıyor. Birisi ChatGPT'yi HubSpot ile entegre ettiğini söyledi, Zapier üzerinden yapılabiliyormuş ama tam olarak ne kadar verimli olduğunu bilemedim.

Özellikle CRM'deki müşteri notlarını ChatGPT'ye aktarıp kişiselleştirilmiş takip maili üretebiliyor muyuz diye merak ediyorum. Bu akışı kuran biri varsa deneyimini paylaşırsa çok işime yarar. Kurulum süreci ne kadar karmaşık, ekstra bir şey öğrenmem gerekiyor mu?

13.03.2026 18:37 173 5 cevap

Cevaplar (5)

En iyi cevap

Biz de benzer bir akış kurduk ama şunu fark ettik, HubSpot'taki müşteri notları genellikle çok kısa ve dağınık oluyor. ChatGPT'ye yetersiz veri gittiğinde çıkan mailler çok jenerik kalıyor. O yüzden ekibe önce notları düzgün tutma alışkanlığı kazandır, sonra otomasyon çok daha değerli hale geliyor.

13.03.2026 15:01 2 0

Zapier entegrasyonu kurulumu için YouTube'da Türkçe kaynak neredeyse yok ama İngilizce birkaç video var, onları takip edersen 1-2 saat içinde çalışır hale getirebilirsin. Teknik biri değilsen biraz zorlayabilir ama imkansız değil 😊

13.03.2026 10:57 1 0

Biz bunu 3 ay önce kurduk Zapier üzerinden. HubSpot'ta yeni bir deal oluşunca otomatik ChatGPT'ye gönderip kişiselleştirilmiş mail taslağı çıkarıyoruz. Kurulum biraz uğraştırıcı ama bir kez oturtunca gerçekten işe yarıyor.
Satış ekibimizin takip mail yazma süresi neredeyse yarı yarıya düştü. Tek dikkat edeceğin şey promptu iyi ayarlamak, yoksa çıktılar çok genel ve robotik olabiliyor.

13.03.2026 19:21 2 0

Zapier yerine Make (eski adıyla Integromat) dene derim, daha esnek ve fiyat olarak da daha uygun. HubSpot + ChatGPT senaryolarında Make çok daha iyi çalışıyor bence 🔥
Ama şunu söyleyeyim, her şeyi otomasyona bırakma. ChatGPT'nin ürettiği maili mutlaka satış ekibi bir kez gözden geçirsin. Özellikle yüksek değerli müşterilerde tamamen otomatik gönderilen mailler bazen ters tepebiliyor, tonu tutturamıyor.

13.03.2026 20:28 0 0

HubSpot'un kendi AI özelliği de var artık bilmiyorum farkında mısın? Content Assistant diye bir şey çıkardılar, direkt CRM içinden çalışıyor. Üçüncü taraf entegrasyona gerek kalmıyor o yüzden.
Tabii ChatGPT kadar güçlü değil ama basit takip mailleri için gayet yeterli. Küçük bir ekip için önce bunu dene, olmadı Zapier yoluna bak daha mantıklı olur başlangıç için 💡

13.03.2026 21:55 2 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap