Yapay Zeka Kütüphanesi
HAZIRPROMPTLAR
Bildirimler

Son eklenen içerikler

Claude ile e-ticaret ürün açıklaması yazdırmak nasıl?

Çözüldü Pazarlama & Satış

Claude ile e-ticaret ürün açıklaması yazdırmak nasıl?

Merhaba, yaklaşık 200 ürünlük bir giyim mağazam var ve her ürün için SEO uyumlu, satışa yönelik açıklamalar yazmam gerekiyor. Claude'u denedim ama sonuçlar biraz jenerik geliyor, hep aynı kalıpla yazıyor sanki. "Kaliteli kumaş, şık tasarım" gibi şeylerden öteye geçemiyor.

Bir şablon prompt geliştirmeye çalıştım ama tam olarak verimli hale getiremedim. Ürün adı, renk, materyal gibi bilgileri verince bile çıktılar birbirine çok benziyor. Siz Claude'a ürün açıklaması yazdırırken nasıl bir yapı kullanıyorsunuz? Özellikle ton farklılaştırma veya hedef kitleye göre uyarlama konusunda ipucu olan var mı?

15.03.2026 04:50 119 4 cevap

Cevaplar (4)

En iyi cevap

Ben bu iş için şöyle bir yapı kurdum: ürün adı, materyal, renk, beden aralığı, fiyat segmenti ve kime hitap ettiği bilgilerini doldurduğum bir tablo var. Bunu Claude'a yapıştırıp "her ürün için ayrı, birbirinden farklı tonlarda 3'er açıklama seçeneği yaz" diyorum. 3 seçenek arasından birini seçmek çok daha hızlı.
SEO için de ayrıca keyword listesi veriyorum prompt'ta, yoksa doğru kelimeleri kullanmıyor. 🔥

15.03.2026 08:25 0 0

Jenerik çıkmasının sebebi büyük ihtimalle prompt'un çok kısa olması. Claude'a ne söylersen onu yapıyor ama detay vermeyince ortalama bir şey üretiyor.

15.03.2026 07:48 3 0

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım başta. Çözüm şu oldu benim için: sadece ürün özelliklerini değil, hedef müşteriyi de prompt'a ekle. Mesela "25-35 yaş arası, trend takip eden, şehirli kadın için yaz elbisesi" deyince ton tamamen değişiyor.
Bir de Claude'a önceden yazdığın ve beğendiğin 2-3 örnek açıklamayı göster, "bu tarzda yaz" de. Few-shot mantığı burada gerçekten işe yarıyor.

15.03.2026 11:02 4 0

Şablon konusunda şunu deneyebilirsin: her prompt'un başına "Aşağıdaki ürünü satacak bir butik sahibi gibi düşün, müşteriyi ikna etmek için duygusal tetikleyiciler kullan" gibi bir rol tanımı ekle. Claude rol verince çok daha iyi sonuç üretiyor bence.
Ayrıca 200 ürün için tek tek prompt girmek yerine bir sistem prompt şablonu hazırla, sadece değişken alanları doldur. Bu kadar ürün için ciddi zaman kazandırır.

15.03.2026 13:49 1 0

Cevap yazmak için giriş yapın

Hesabınızla giriş yaptıktan sonra bu soruya cevap ekleyebilirsiniz.

Giriş yap